Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Slutt med videomøter på Google Nest Hub Max

Google vil kun tilby videosamtaler for enkeltbrukere på Nest Hub Max fremover.

Skrevet av / 19.09.23 - 14:31
Slutt med videomøter på Google Nest Hub Max

Fremtiden for smarte skjermer ser ikke særlig lys ut, for å si det mildt. Først fikk vi vite at Google ikke lenger tilbyr programvaren til andre produsenter. Så virket det som om de likevel ville holde liv i sin egen Nest Hub, ettersom ny programvare var på vei. Men nå er en av funksjonene de snakket mest om da den store Nest Hub Max ble lansert, nemlig muligheten til å bruke den til jobbmøter med videosamtaler, blitt fjernet.

Les også Dødsstøtet for smarte skjermer Skjermer med Google Assistant har hatt en svak tilstedeværelse på markedet, og nå vet vi hvorfor. Google har nemlig stanset oppdateringene av programvaren som støtter skjermene.

Flere brukere har rapportert på nett at når de forsøkte å installere Google Meet, fikk de plutselig en melding om at “etter 28. september vil det ikke lenger være mulig å delta i møter på denne enheten”. Dette ledet til konklusjonen at Google Meet ville forsvinne fra Nest Hub Max.

Det virker logisk siden Zoom i fjor sommer fortalte at deres videotjeneste ville forsvinne fra Nest Hub Max 30. september. Dette er fordi Google bestemte at det ikke lenger skulle være tjenester og spill fra tredjeparter.

Slutt på videomøter (Foto: Google)

Men nå har Google kommet med en forklaring, hvis man kan kalle det det. De vil fortsette å tillate videosamtaler mellom to personer via Google Duo. Noe som er merkelig siden Google Duo forsvant for et år siden for å bli integrert i Google Meet. Men tilsynelatende refererer de fortsatt til private samtaler som Duo.

Les også Nytt liv for Nest Hub Google Nest Hub får oppdatert programvare med en rekke smarte funksjoner

For å gjøre det hele enda mer komplisert, er Google Meet-ikonet på Nest Max Duo en lenke til bedriftsversjonen av Meet. Og den kommer faktisk til å forsvinne. Men du kan starte en privat samtale med talekommandoen “hei google, ring xxx på Duo”. Dette starter en videosamtale med en “Google Duo”-logo i hjørnet.

Rotet med smarte skjermer fortsetter…

Kilde: 9to5google

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Plassbesparende kjøleskap og frysere fra Miele

Videreutviklet espressomaskin

Styr terrassedøren via Matter

Webers flaggskipgriller blir smarte

Pizzaovn med roterende stein

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Scroll to Top