Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google stopper oppdatering av andres skjermer

Skjermer med Google Assistant har hatt en svak tilstedeværelse på markedet, og nå vet vi hvorfor. Google har nemlig stanset oppdateringene av programvaren som støtter skjermene.

Skrevet av / 12.04.23 - 13:07
Google stopper oppdatering av andres skjermer

Smarthøyttalere egner seg godt til enkle ting som å gi kommandoer, men for mer kompliserte svar, som veibeskrivelser og oppskrifter, kan det være lurt å se det på en skjerm. Og i 2018 kom selskaper som Lenovo, JBL og LG på markedet med smarte skjermer. Men siden den gang har kategorien vært merkelig stille.

Les også Google på netthinnen Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer det oppkoblede hjemmet, og kommer med stor skjerm og mulighet for videosamtale.

Nå melder 9to5google at Google rett og slett har sluttet å oppdatere programvaren for slike skjermer, noe som forklarer hvorfor ingen vil lage dem lenger.

Vi har spurt Google om en kommentar, men ble bare henvist til et supportdokument som egentlig handlet om noe helt annet, der det står i en bisetning:

Google no longer provides software updates for these third-party Smart Displays: Lenovo Smart Display (7″, 8″ & 10″), JBL Link View and LG Xboom AI ThinQ WK9 Smart Display.

Bakgrunnen for alt dette ser ut til å være en beslutning fra 2019 da Google bestemte seg for å legge ned sitt egenutviklede operativsystem Android Things, som de hadde lansert bare året før. Opprinnelig var hensikten at det skulle brukes i en rekke IoT-produkter (Internet of Things), men til slutt endte det bare opp som et system for de nevnte smartskjermene. Siden den gang har det gradvis blitt stengt for andre produsenter også, for eksempel sluttet nettleserne å fungere for litt over et år siden, og i januar sluttet de å oppdatere systemet, uten å si noe.

Les også Den lille hjelperen på nattbordet Google Nest Hub er et kontrollpanel for ditt smarte hjem. Nå også med søvnsensor og (litt) bedre lyd.

Google kjørte sitt eget løp

Det merkeligste er at da Google lanserte sin egen smarte skjerm, Google Home Hub, brukte den ikke Android Things, men heller en tilpasset versjon av Chromecast. Dette gjorde det mulig å tilby flere funksjoner til en lavere pris, noe som dermed gjorde det meningsløst å lansere konkurrerende produkter.

I mellomtiden har Google endret navnet på sine smarte skjermer til Nest Hub, og igjen endret programvaren på innsiden. I 2019 innførte de stille et operativsystem kalt Fuchsia for Nest Hub, uten at de egentlig snakket noe særlig om det, eller for den saks skyld åpnet for tredjepartsprodusenter.

Farvel til Nest Hub også

Dersom vi skulle gjette, tror vi at Google også har forlatt ideen om smarte skjermer. I januar ble 16 prosent av de ansatte i Fuschsia-prosjektet sagt opp. Det siste produktet var Nest Hub 2, som ble lansert for to år siden.

Les også Google vil proppe deg med Pixels Google Pixel-telefonen er bare begynnelsen. Pixel skal bli en stor familie av enheter i alle størrelser. Om du synes det ligner litt på Apple, er det neppe tilfeldig.

Men den virkelige spikeren i kista er at Google i oktober, ved lanseringen av Pixel 7, også avduket et nytt nettbrett, Pixel Tab. Og siden nettbrett ifølge Google sjelden forlater hjemmet, lanserer de også en holder som inkluderer høyttaler og lader. Bingo, da har du en Nest Hub, men med ekte Android og en avtakbar skjerm. Mye bedre. Google Pixel Tab har planlagt lanseringen «i løpet av våren».

Pixel Tab (Foto: Google)

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top