Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsungs oppkoblede hvitevarer på EuroCucina

På EuroCucina-messen i Milano viser Samsung hvordan tilkoblede enheter kan endre og forenkle brukernes hverdag.

Skrevet av / 19.04.24 - 08:49
Samsungs oppkoblede hvitevarer på EuroCucina

På EuroCucina 2024, et av de største internasjonale kjøkkenarrangementene som finner sted i Milano 16.-21. april, vil Samsung vise frem en rekke nye oppkoblede kjøkkenprodukter.

Samsung har fokus på å styrke sin posisjon på det europeiske hvitevaremarkedet og lanserer en rekke nye innbyggingsprodukter i form av kjøleskap, induksjonstopper, stekeovner og oppvaskmaskiner. I selskapets «Premium Built-in Kitchen zone» på EuroCucina ble det presentert tre nye produkter som ifølge Samsung har oppgradert funksjonalitet og AI-støttede funksjoner.

«Jeg er begeistret for å vise frem det vi har skapt på EuroCucina som en oppfølgning av vårt globale lanseringsarrangement «Welcome to BESPOKE AI» for to uker siden. Vi er sikre på at tilkoblingsmulighetene mellom enhetene på kjøkkenet vil løfte forbrukeropplevelsen til nye høyder, og vi ønsker også at de skal oppleve hvordan de ulike funksjonene i våre nye integrerte produkter kan være til stor hjelp i hverdagen», sier Moohyung Lee, EVP og Head of Customer Experience Team, Digital Appliances (DA) Business hos Samsung Electronics.

Samsung Wide Bottom Mount Freezer er tilgjengelig i tre varianter med en kapasitet på 538, 508 og 458 liter. Foto: Samsung

Stort kjøleskap med fryser

En av nyhetene på messen er Samsung Wide Bottom Mount Freezer (BRB6500D), som blir det første brede produktet i Samsungs sortiment av innbyggingskjøleskap og det første brede kjøle-/fryseskapet i energiklasse A fra Samsung. Kjøle- og fryseskapet er utstyrt med Samsungs nye AI Inverter Compressor, som ifølge Samsung er både mer effektiv og mer stillegående enn tidligere kompressorer – en viktig årsak til at kjøle- og fryseskapet bruker 55,9 prosent mindre energi enn tidligere modeller.

Samsung hevder også at SmartThings AI Energy Mode (i kombinasjon med Wi-Fi-kompatibilitet) gjør at brukerne kan redusere kjøleskapets energiforbruk med 10-15 prosent, samtidig som de kan overvåke energiforbruket og beregne de månedlige energikostnadene.

Det energieffektive kjøle- og fryseskapet kommer i tre ulike varianter (med en kapasitet på 538, 508 og 458 liter) avhengig av region, og lanseres i begynnelsen av april på en rekke markeder, blant annet i Europa. Ingen priser eller eksakte mål er offentliggjort ennå, men i Europa brukes betegnelsen «Wide» om produkter med en bredde på 70 cm og oppover.

Anyplace Induction har 22 spoler og 76 sensorer. Foto: Samsung

Fleksibel induksjon

Den andre nyheten Samsung viste frem på EuroCucina, er Anyplace Induction, en induksjonstopp som ikke har et antall definerte soner (vanligvis fire i standardbredde), men som i stedet har 22 rektangulære platespoler som omslutter hele kokeflaten og lar deg plassere grytene dine hvor som helst på overflaten. Samsung forklarer at dette gjør kokeflaten større enn på en vanlig sonetopp, noe som gir større fleksibilitet.

Intelligent Pan Detection bruker 76 sensorer til å gjenkjenne hvor gryter og panner er plassert, og viser også plasseringen på AI Home-skjermen. Platetoppen er også utstyrt med Anti-Scratch Glass, som gjør den mer motstandsdyktig mot riper. Anyplace Induction blir tilgjengelig i Skandinavia høsten 2024. Hvor mye den kommer til å koste, vil tiden vise.

Skreddersydd kjøkkeninnredning med skyvedør som går i ett med kjøkkeninnredningen. Foto: Samsung

Økonomisk opvaskemaskin

Den tredje nyheten på messen er de energibesparende innebygde oppvaskmaskinene Bespoke Kitchen Fit – med de mest energieffektive modellene i energiklasse A. Under panseret finnes WaterJet Clean-systemet, som ifølge selskapet gir intensiv rengjøring fra alle vinkler og forbedrer energieffektiviteten. Hvis du vil ha det ekstra stille, kan du bruke Extra Silence-programmet, som oppgis å ha et lydnivå på 41 dB.

Du kan også spare energi ved å bruke SmartThings AI Energy Mode, som ifølge Samsung reduserer energiforbruket med mer enn en tredjedel når maskinen er i Auto-modus (f.eks. ved å senke temperaturen i visse deler av vaskeprogrammet og forlenge syklustiden). I skrivende stund er det uklart når de nye oppvaskmaskinene lanseres i Skandinavia og hvor mye de kommer til å koste.

Les også Samsungs nye AI-hvitevarer En rekke nye kjøleskap, vaskemaskiner og robotstøvsugere som er smartere enn noensinne.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Scroll to Top