Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsungs nye smarte hvitevarer kalles Bespoke AI.

En rekke nye kjøleskap, vaskemaskiner og robotstøvsugere som er smartere enn noensinne.

Skrevet av / 03.04.24 - 22:17
Samsungs nye smarte hvitevarer kalles Bespoke AI.

Samsungs Bespoke-serie har tidligere gjort det mulig å skreddersy produktene med egne farger slik at de passer inn i hjemmet. Vi har også tidligere hatt en rekke smarthusprodukter under merket SmartThings. Men nå må vi venne oss til begrepet Bespoke AI for å skjønne at det dreier seg om smarte hvitevarer og småelektrisk utstyr. På arrangementer i Korea, Frankrike og USA viste Samsung frem sine kommende produkter.

Samsungs AI-funksjoner (Foto: L&B Home)

På arrangementet forklarte Samsung hvordan omfattende undersøkelser og intervjuer med forbrukere har lært dem mye om hvordan folk bruker hvitevarer og hva de ønsker seg av fremtidige produkter. De fleste ønsker å spare tid og krefter, men kan føle seg overveldet av altfor avanserte apparater. Samsungs AI-utvikling har derfor som mål å gjøre produktene smartere, slik at de kan ta egne beslutninger, i stedet for at forbrukerne hele tiden skal bli spurt om ting de ærlig talt ikke vet så mye om. Produktene skal også bidra til å spare strøm, slik at folk kan leve grønnere uten at det nødvendigvis blir mer upraktisk.

Skreddersydd kjøleskap med fransk dør med AI Family Hub (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Det mest spektakulære er fortsatt kjøleskapet, som i årets modell heter Bespoke French Door Refridgerator med AI Family Hub. Den mest iøynefallende funksjonen er den store skjermen på den ene døren der du kan se oppskrifter, spille av matlagingsvideoer eller speile telefonskjermen. På innsiden finner vi AI Vision Inside, som bruker et kamera til å identifisere matvarene vi legger inn i kjøleskapet. Ved å indikere utløpsdatoen kan kjøleskapet varsle oss, slik at vi unngår å kaste mat unødvendig. Vi kan selvfølgelig også ta en titt på kjøleskapet fra mobilen hvis vi har glemt hva vi har hjemme.

Bespoke Jet Bot Combo AI (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Den nye Bespoke Jet Bot Combo AI er en robotstøvsuger med moppefunksjon. Den bruker AI til å identifisere objekter som kameraet ser, inkludert ladekabler som er vanskelige å få øye på. Den gjenkjenner også gulvtypen og løfter moppen når den treffer et teppe. Nytt er også at lade- og tømmestasjonen har en damprensefunksjon for å unngå bakterier og lukt fra moppen.

Skreddersydde vaskemaskiner og tørketromler med kunstig intelligens (Foto: Jonas Ekelund L&B Home).

Bespoke AI-vaskemaskinene finnes i fire serier som er 10-40 % mer energieffektive enn A-vaskemaskinene. De bruker Bubble Shot-teknologi for å spare vann og forbedre vaskeevnen. Takket være en AI Energy Mode kan energiforbruket reduseres med 70 prosent hvis strømkostnadene øker, på bekostning av tid. De har også fått funksjonen Detergent Scan, som gjør det mulig å skanne vaskemiddelpakken og sende den til maskinen for å unngå overdosering og miljøbelastning.

Bespoke-AI-Laundry-Comb Bespoke-AI-Hybrid Extra-Wide-fridgefreezer Bespoke-Cube-Air-Infinite-Line
<
>
Bespoke Cube Air Infinite Line (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

På arrangementet ble også Bespoke Cube Air Infinite Line presentert, en luftrenser med vaskbare filtre som gir lavere driftskostnader og mindre miljøpåvirkning. Bespoke AI Hybrid, et side-by-side kjøle-/fryseskap med gjennomsiktige dører og automatisk åpning. Bespoke AI Laundry Combo, en vaskemaskin/tørketrommel-kombinasjon med stemmestyring og energibesparelser. Og Extra Wide-kjøle-/fryseskapet, som, som navnet antyder, er ekstra bredt og har energiklassifisering A. Vi fikk imidlertid ikke så mye mer informasjon om dem, så vi antar at det vil ta en stund før de kommer til Skandinavia, om i det hele tatt.

Pris og tilgjengelighet

Bespoke 4-dørs kjøleskap med fransk dør og AI Family Hub lanseres i mai til 58.749 kr.

Bespoke Jet Bot Combo AI kommer i andre kvartal til 17.999 kr.

Vaskemaskinen Bespoke AI A-40% kommer i mai til 16.499 kr.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top