Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung vil skape omfattende kjøkkenopplevelser med kunstig intelligens

På CES 2024 (9.-12. januar i Las Vegas) lanserer Samsung nye kjøkkenprodukter, applikasjoner og funksjoner, drevet av kunstig intelligens (AI) og SmartThings-tilkobling, for å skape et økosystem for bedre mat- og kjøkkenopplevelser.

Skrevet av / 29.12.23 - 12:58
Samsung vil skape omfattende kjøkkenopplevelser med kunstig intelligens

En av nyhetene som vises frem på CES-messen er 2024 Bespoke 4-dørs Flex Refrigerator med AI Family Hub+, som inkluderer den nye funksjonen AI Vision Inside, som bruker et internt kamera til å gjenkjenne gjenstander som settes inn i og tas ut av kjøleskapet. Kjøleskapet er også utstyrt med «Vision AI»-teknologi, som kan gjenkjenne opptil 33 forskjellige ferske matvarer basert på forhåndsdefinerte data fra rundt én million matfotografier. Matvarelisten er tilgjengelig og redigerbar på Family Hub+-skjermen, og brukerne kan også legge til informasjon om utløpsdato manuelt, og kjøleskapet sender ut varsler via den 32-tommers LCD-skjermen før datoen utløper.

En annen nyhet er Samsungs induksjonstopp Anyplace, som har en 7-tommers LCD-skjerm der brukerne kan se utvalgte oppskrifter fra Family Hub+ som hjelp til matlagingen. Anyplace-induksjonstoppen har også Anti-Scratch Glass i stedet for det vanlige keramiske glasset, noe som skal gi bedre ripebestandighet.

Samsungs Food-app, som nå er tilgjengelig på Family Hub+ og Anyplace-induksjonstoppen, er oppgradert med AI-funksjoner. Funksjonen «Personalise», som drives av Food AI, gjør det mulig for brukerne å tilpasse oppskriftene slik at de gjenspeiler deres kostholdsbehov utover det som tidligere var tilgjengelig – for å lage mat uten gluten, pescatarian, meieriprodukter og mer. Og den nye «Image-to-Recipe»-funksjonen – som bruker Vision AI – gjenkjenner måltider og flere matvarer fra fotografier og kan foreslå retter som kan lages med eksisterende ingredienser.

Vi er både stolte og glade for å kunne vise frem disse oppgraderte AI- og tilkoblingsfunksjonene, som bruker den nyeste teknologien for å hjelpe alle med å ta mat- og kjøkkenopplevelsen til et nytt nivå», sier Moohyung Lee, EVP og Head of Customer Experience Team, Digital Appliances Business hos Samsung Electronics.

Samsung AI Vision Inside. Foto: Samsung

AI-drivna anslutna apparater

Med det skreddersydde 4-dørs Flex-kjøleskapet med AI Family Hub+ i sentrum handler økosystemet for mat om hvordan AI-funksjonene i kjøkkenproduktene og Samsung Food-tjenesten kobles sammen og støtter hverandre, slik at brukerne kan få et bedre forhold til maten gjennom hele dagen og få et komplett utvalg av smarte, tilkoblede kjøkkenopplevelser, ifølge Samsung.

Samsung Food kobles til Samsung Health i første kvartal 2024 for å gjøre brukernes liv bedre. Tjenesten bruker helseinformasjon fra Samsung Health til å foreslå sunne og passende oppskrifter. Deretter kan brukerne sende matlagingsinstruksjoner for disse oppskriftene til de ulike kjøkkenapparatene sine med noen få trykk.

I 2. kvartal 2024 lanseres Tap View, slik at brukerne enkelt kan speile Galaxy-telefonene sine på Family Hub+-skjermen.

Les også Samsung Family Hub med 32" display Samsung presenterte sitt nye kjøl/frys Bespoke 4-Door Flex med Family Hub+ - med 32-tommers skjerm - på CES 2023 i januar, og nå er det tilgjengelig i USA.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

Lyd & Bilde
Scroll to Top