Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Pour over-kaffe for kresne

xBloom er en helautomatisk pour over-kaffemaskin som optimaliserer bryggeprosessen for hver enkelt kapsel.

Skrevet av / 10.08.23 - 10:00
Pour over-kaffe for kresne

For de som foretrekker traktekaffe, også kjent som pour over-kaffe, i stedet for espresso og er på utkikk etter en automatisk maskin, kan xBloom være svaret.

xBloom-kaffemaskinen er utstyrt med en innebygd kvern, og under bryggeprosessen renner ikke vannet bare nedover, som i de fleste maskiner, men helles over kaffen på en spesiell måte, etter et spesielt mønster.

Hvordan virker det?

xBloom-kapslene (som er laget av biologisk nedbrytbart sukkerrør) inneholder et papirfilter og brente kaffebønner, og er utstyrt med en RFID-brikke som forteller maskinen hvordan den skal brygge.

Du plasserer kapselen på toppen av maskinen slik at RFID-brikken kan leses av. Deretter heller du i bønnene og plasserer kapselen under kvernen. Maskinen justerer automatisk temperaturen, forholdet mellom kaffe og vann, malingsgrad og skjenkemønster for å sikre at kaffen smaker akkurat slik selskapets brenneripartner har tenkt seg.

 

admin-ajax admin-ajax4 admin-ajax3 admin-ajax2
<
>
Foto: xBloom

Hva er pour over?

Pour over er tradisjonelt en manuell bryggemetode som gir full kontroll og kan gi svært gode resultater. Bryggeprosessen består som regel kun av en kaffetrakt, en kaffekopp (eller kanne), bønner og en kaffekvern. For å få et godt resultat er det mange som også bruker en vekt (for å dosere riktig mengde kaffe) og et termometer (for å holde øye med varmen i vannet).

Pour over er en mer tidkrevende prosess enn mange andre måter å lage kaffe på, men ifølge tilhengerne er det en utmerket bryggemetode for å få frem de mer subtile og komplekse smakene i kaffebønnene.

Men for å få et perfekt resultat er det en rekke ting du må holde øye med før og under bryggingen – som malingsgrad, vekt på den malte kaffen, vanntemperatur og skjenketeknikk.

Og det er nettopp dette xBloom hevder å gjøre med sin nye kaffemaskin, der hvem som helst enkelt kan få en perfekt kopp pour-over-kaffe ved å trykke på en knapp.

Hvis du vil bruke dine egne kaffebønner, kan du bruke den medfølgende appen til å stille inn alle parametrene for bryggingen.

Pour over eller espresso?

En stor forskjell i forhold til espresso (som bruker trykk i stedet for tyngdekraften til å føre vannet gjennom kaffen) er at forholdet mellom vann og kaffe i espresso er ca. 2:1 (dvs. at du bruker dobbelt så mye vann som kaffe), mens det i pour over er ca. 15:1.

Denne forskjellen, samt det faktum at vannet presses gjennom kaffen i kort tid i stedet for å strømme gjennom kaffen over lengre tid, betyr at espresso og pour over egentlig er to sider av samme sak – hvilken du synes er best, er opp til hver enkelt å avgjøre…

Pris og tilgjengelighet

xBloom-kaffemaskinen er i dag tilgjengelig i svart eller sølv i USA og Canada (110/120v) og koster 799 dollar. På selskapets hjemmeside www.xbloom.com opplyses det at den vil bli tilbudt i andre markeder i løpet av kort tid.

På nettstedet kan du også kjøpe – eller abonnere på – kaffekapsler, og for øyeblikket tilbys 19 ulike varianter som koster 13-20 dollar for åtte kapsler (dvs. 1,6-2,5 dollar per kopp).

Les også LG lanserer dobbel espressomaskin LG lanserer espressomaskinen Duobo, som er verdens første med et ekstraksjonssystem for to kapsler.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top