Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ovnen iQ700 kan ved hjelp av kunstig intelligens gjenkjenne hvilken mat som tilberedes

Siemens iQ700-ovn bruker AI til å gjenkjenne hvilke retter som tilberedes.

Skrevet av / 13.10.23 - 12:34
Ovnen iQ700 kan ved hjelp av kunstig intelligens gjenkjenne hvilken mat som tilberedes

Siemens iQ700-ovnen med automatisk matgjenkjenning kan i dag gjenkjenne rundt 40 forskjellige retter, et tall som ifølge selskapet vil øke med tiden.

Sett inn maten, lukk døren og la ovnen gjøre resten. Så enkelt kan det være å tilberede et måltid med den intelligente iQ700, sier Siemens og forklarer at ovnen automatisk gjenkjenner maten – for eksempel en lasagne eller en pizza – ved hjelp av et innebygd ovnskamera og kunstig intelligens. Når retten er identifisert, foreslår ovnen den optimale tilberedningsmetoden og stiller deretter automatisk inn program og temperatur. Alt du trenger å gjøre, er å gi ditt «ok», så tar ovnen seg av resten.

Siemens forklarer at ovnen ikke bare velger riktig program og temperatur, men også automatisk slår på grillen, mikrobølgeovnen eller dampovnen ved behov.

Ovnen iQ700 er også utstyrt med Individual Browning – en AI-drevet funksjon som lar brukeren velge på en skala fra 1-5 hvor sprø pizzaen, lasagnen, cassouleten, rundstykkene eller croissantene skal være. Ovnen – med innebygd kamera og AI – holder øye med retten og slår seg automatisk av når den har nådd ønsket nivå.

Hvis du vil ta en titt inn i ovnen innimellom, kan du gjøre det via Home Connect-appen på mobiltelefonen, slik at du slipper å åpne ovnen og slippe ut varme.

Ovnen har et trådløst steketermometer som måler den innvendige temperaturen på fire ulike punkter for å sikre jevn tilberedning. Termometeret er WiFi-aktivert, noe som betyr at temperaturen kan overvåkes i sanntid via Home Connect-appen, og det sender et varsel når det er på tide å ta ut maten. Det trådløse steketermometeret kan også brukes utenfor ovnen, for eksempel i gryter og panner på induksjonstoppen eller på grillen.

Siemens-HN978GQB1_1 Siemens-HN978GQB1_2 Siemens-HN978GQB1_3 Siemens-HN978GQB1_4
<
>
Siemens iQ700 HN978GQB1. Foto: Siemens

Pris og tilgjengelighet

Siemens iQ700 innbyggingsovn med mikro og damp, HN978GQB1, er tilgjengelig nå og koster rundt 45 000 kroner. Og hvis denne ovnen ikke dekker dine behov, tilbyr Siemens for tiden intet mindre enn 132 andre ovner …

Les også Miele Smart Food ID med AI i ovnen Kombiner Mieles ovner med innebygd kamera med Smart Food ID, og du får automatisk matlaging ved hjelp av AI.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Scroll to Top