Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ny rengjøringsrobot fra Dreame når helt inn i hjørnene

Dreame X40 Ultra både støvsuger og rengjør gulv, og den kinesiske produsenten lover at roboten får med seg alt.

Skrevet av / 02.05.24 - 09:43
Ny rengjøringsrobot fra Dreame når helt inn i hjørnene

Det er tid for vårrengjøring, og utallige kinesiske produsenter av robotstøvsugere og rengjøringsroboter står klare til å hjelpe danskene med å kvitte seg med de irriterende støvkaninene.

Det siste tilskuddet er Dreame X40 Ultra, etterfølgeren til Dreame L20 Ultra, som vi testet i fjor høst. Den kinesiske produsenten lover i en pressemelding at den nye roboten vil inneholde ny teknologi som skal sikre enda mer effektiv og plettfri rengjøring.

F.eks. kan X40 Ultra udvide rengøringsområdet ved hjælp af en fleksibel både front- og sidekost og moppe. Desuden kan moppen og begge koste løftes, hvilket bl.a. forhindrer at tæpper bliver våde, eller at robotten trækker støv med sig, når gulvet skal vaskes.

Dreame X40 Ultra
(Foto: Dreame)

Støvsugerdelen av X40 Ultra har en sugeeffekt på 12 000 Pa – den høyeste sugeeffekten av alle Dreame-produkter på markedet – som ikke etterlater seg noe under rask og effektiv støvsuging. Sugeeffekten kan også justeres i fem ulike nivåer om ønskelig, lover Dreame.

Dreame X40 Ultra
Dreame X40 Ultra går helt ut i hjørnene, lover den kinesiske produsenten. (Foto: Dreame)

Produsenten hevder at den nye roboten er blant de mest intelligente på markedet. Dreame X40 Ultra vil være i stand til å oppdage og kartlegge de skitneste områdene og gi dem en ekstra feiing! Sensorer på moppen kan registrere mengden smuss og automatisk skifte moppehode etter behov.

Med smart gjenkjenning og 3D-strukturert lys kartlegger X40 Ultra de mest effektive stiene gjennom hjemmet ditt, mens det innebygde AI-kameraet unngår å støte på nye gjenstander på ruten. Dette sikrer at den navigerer jevnt rundt dem uten at det går på bekostning av rengjøringskvaliteten.

Les også Ønsker å endre gulvrengjøring Ecovacs lanserer nå to nye robotstøvsugere, flaggskipmodellene i T30-serien.

Alt-i-ett-basestasjon

Når roboten returnerer til basestasjonen etter en rengjøringsrunde, aktiveres en rekke funksjoner som sørger for at vaskeelementene blir grundig rengjort og fri for smuss, lover produsenten. Moppen vaskes ved opptil 70 grader for å fjerne smuss og forhindre lukt. Etter vask tørkes moppen for å forhindre muggdannelse.

Basestasjonen kan også kobles direkte til en vannkilde og et avløp, noe som gjør rengjøringsprosessen mer automatisert ved å eliminere behovet for manuell påfylling og tømming av vann. Basestasjonen er også utstyrt med et automatisk påfyllingssystem for vaskemiddel, der den automatisk doserer den nødvendige mengden såpe.

Takket være en stor støvpose på 3,2 liter krever roboten minimalt med vedlikehold, ifølge Dreame. Støvposen trenger bare å tømmes hver 75. dag.

Les også Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem Freo X Ultra blir den første robotstøvsugeren i Norge fra det kinesiske teknologiselskapet Narwal. Og den vil bli tatt imot med åpne armer av folk med kjæledyr!

Pris og tilgjengelighet

Dreame X40 Ultra er tilgjengelig nå. Den anbefalte utsalgsprisen er 15 999 kroner. Du vil snart kunne lese en test av produktet her på våre nettsider.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top