Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Kinesisk robotstøvsuger for familier med kjæledyr

Freo X Ultra blir den første robotstøvsugeren i Norge fra det kinesiske teknologiselskapet Narwal. Og den vil bli tatt imot med åpne armer av folk med kjæledyr!

Skrevet av / 23.04.24 - 12:00
Kinesisk robotstøvsuger for familier med kjæledyr

De siste årene har robotstøvsugere blitt allemannseie, og det er hovedsakelig produkter fra Kina som gjør rent i norske leiligheter og eneboliger. De fleste kjenner til firmanavn som Roborock, Dreame og Ecovacs, men snart vil norske forbrukere bli kjent med et nytt navn: Narwal.

Les også Hører støvsugere og skurebøtter fortiden til? Med flaggskipet Deeebot X2 Omni stikker Ecovacs hodet frem og lover at det nå er på tide å ta farvel med manuell rengjøring.

Det kinesiske selskapet, som ble grunnlagt i 2016 og lanserte robotstøvsugeren Narwal J1 på det kinesiske hjemmemarkedet i 2019, er i ferd med å lansere sitt første produkt på det skandinaviske markedet. Narwal Freo X Ultra har allerede vært tilgjengelig i Kina og i store land som Sør-Korea og USA siden i fjor høst, og Narwal lover at roboten vil støvsuge og rengjøre gulvet til det er plettfritt!

Narwal Freo X Ultra
Narwal Freo X Ultra har en sugekapasitet på 8 200 Pa, og såkalt DirtSense-teknologi sørger for at roboten fortsetter å støvsuge og moppe gulvet til det er helt rent, lover produsenten. (Foto: Peter Gotschalk)

L&B Home besøkte Narwal i Shenzhen i Kina, der vi fikk en demonstrasjon av robotstøvsugeren og senere en prat med Shili Shao, Narwals Global Product Strategy Director, som forklarte hvorfor han mener Narwal Freo X Ultra kan mer enn konkurrentene. En av de viktigste funksjonene vil helt sikkert glede de mange norske dyreeierne.

«Vi har sertifiseringer fra TÜV som bekrefter at roboten ikke floker dyrehår takket være vår flytende børste. Det største problemet brukerne tidligere har hatt med mange støvsugere fra andre merker, er at hår lett kan sette seg fast i begge endene av børsten», forklarer Shili Shao og fortsetter:

Narwal Freo X Ultra
Narwal Freo X Ultras såkalte flytende børste er formet slik at hårene sendes i den retningen børsten henger i luften. Dette forhindrer at hårene filtreres sammen med børsten, garanterer produsenten. (Foto: Peter Gotschalk)

«Derfor designet vi en flytende børste som henger i luften i den ene enden. Og børsten har en konisk form. Den er stor i den ene enden og liten i den andre. Og du har en skråstilt børste som bare fører hårene i én retning til den flytende enden. Det gjør at hårene ikke vikler seg inn i børsten, noe som er svært viktig, spesielt for familier med kjæledyr.»

Shili Shao er Narwals direktør for global produktstrategi. (Foto: Peter Gotschalk)

Selv om Narwal Freo X Ultra allerede ble lansert i flere markeder høsten 2023, tror ikke Shili Shao at teknologien vil være foreldet når produktet er tilgjengelig i norske butikker før sommeren. Men samtidig lover han at Narwal snart vil lansere helt nye produkter på det skandinaviske markedet.

Enda tryggere for kjæledyr i fremtiden

Han vil ikke si hvilke produkter det dreier seg om, men ikke overraskende vil AI spille en stor rolle. AI vil blant annet bidra til at neste generasjon robotstøvsugere blir bedre til å unngå hindringer, noe som kjæledyrseiere (og kjæledyrene selv) sikkert vil være like begeistret for som Freo X Ultras flytende børste.

Narwal holder til i 25. til 29. etasje i denne skyskraperen i Shenzhen, Kina (Foto: Peter Gotschalk).

L&B Home tester allerede Narwal Freo X Ultra, og vi lover å være klare med en fyldig artikkel så snart robotstøvsugeren er tilgjengelig i butikk!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Scroll to Top