Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Neste steg for Matter – energistyring og elbiler

CSA har lansert Matter versjon 1.3, og blant de nye funksjonene er funksjoner for overvåking av energiforbruket i hjemmet og lading av elbiler.

Skrevet av / 14.05.24 - 12:09
Neste steg for Matter – energistyring og elbiler

Connectivity Standards Alliance (CSA) offentliggjorde nylig IoT Device Security Specification 1.0, som er ment å være en global sikkerhetsstandard for IoT-produkter i smarte hjem, og nå har de lansert en ny Matter-spesifikasjon (versjon 1.3) som inkluderer nye produktkategorier og funksjoner.

Matter 1.3 har blant annet nye energirapporteringsfunksjoner som gjør det mulig for produkter å rapportere faktiske og estimerte målinger – effekt, spenning, strøm osv.

Det er også mulig for produsenter av elektriske ladere å implementere funksjoner for hvordan forbrukerne lader bilene sine, for eksempel å starte eller stoppe ladingen, justere ladehastigheten eller spesifisere hvor mange kilometer rekkevidde som skal lades på et bestemt tidspunkt.

Andre nyvinninger er vannhåndtering i form av støtte for lekkasje- og frysedetektorer, regnsensorer og kontrollerbare vannventiler.

Les også Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem CSA har presentert en sikkerhetsspesifikasjon og et merkeprogram for smart home-produkter.

Bredere produktstøtte

Når det kommer til produktkategorier inkluderes mikrobølgeovner, stekeovner, kokeplater, vifter (kjøkkenvifter og ventilasjonsvifter), kombinerte vaskemaskiner og tørketromler (i versjon 1.2 ble vaskemaskiner og tørketromler lagt til, så nå er også kombinerte vaskemaskiner og tørketromler inkludert), samt mediespillere og TV-er.

TV-funksjonaliteten er forbedret med push-varsler og forbedret interaktivitet for TV-apper, slik at andre Matter-produkter kan sende meldinger til TV-er eller andre enheter med skjerm (for eksempel for å varsle deg om at en robotstøvsuger har kjørt seg fast eller at klesvasken er klar).

Matter 1.3 implementerer også støtte for «scener», slik at brukerne kan skape forskjellige scenarier for et rom eller i hele huset ved å kombinere innstillinger i forskjellige produkter, som deretter kan utløses med en enkelt kommando.

Det gjenstår å se hvor lang tid det vil ta før produsentene oppdaterer appene sine og lanserer produkter som utnytter de nye mulighetene som spesifikasjonen gir.

Mer info: Connectivity Standards Alliance

 

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Scroll to Top