Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Neste generasjons trådløse stavmiksere

Til de som synes en stavmikser med ledning er langt fra nyskapende, finnes det en rekke trådløse modeller å velge mellom, for eksempel fra KitchenAid og Bamix.

Skrevet av / 04.06.23 - 11:58
Neste generasjons trådløse stavmiksere

I mars 2020 kom KitchenAid med sin nye trådløse serie, bestående av en håndmikser, stavmikser og en hakker, som alle selges separat.

KitchenAids trådløse stavmikser trenger to timer for en full oppladning, og da skal man kunne mikse 25 boller med suppe (ifølge spesifikasjonene på selskapets nettside). Hvis man har det travelt, kan batteriet også hurtiglades i 20 minutter med laderen som passer til alle tre produktene. Om batteriene enkelt kan byttes ut, er ikke klart ut fra informasjonen på nettsiden.

Derimot står det på Bamix sin nettside at selskapets trådløse stavmikser er utstyrt med et litium-batteri uten minnefunksjon som er enkelt å ta ut og bytte.

KitchenAids trådløse serie består av en håndmikser, hakker og stavmikser (Foto: KitchenAid).

Det tok 68 år å kutte ledningen

Bamix er et sveitsisk selskap som står bak oppfinnelsen av stavmikseren. og de lanserte den første modellen tilbake i 1954. I mai i fjor lanserte de sin første trådløse stavmikser, og på introbildet i denne artikkelen demonstrerer Håkan Persson, fra F&H Group, produktet på Elon Expo 2022. Han fortalte at Bamix Cordless er like kraftig som den tradisjonelle, kablede modellen, og at den kan brukes i 20 minutter før batteriet må lades opp – noe som tar en time og gjøres ved hjelp av den medfølgende ladestasjonen som kan festes på veggen.

Siden den første modellen ble lansert for omtrent ett år siden, har Bamix introdusert ytterligere to modeller, slik at de nå tilbyr tre trådløse stavmiksere. Cordless er standardmodellen med 8000/13000 omdreininger per minutt, Cordless Plus har 8000/14000 pluss 15000 i boost-modus, og Cordless Pro (som er en modell med ekstra langt skaft, 41 cm i stedet for 36 cm) har 8000/14000 pluss 15500 i boost-modus.

Med tanke på det nye batteridirektivet, som du kan lese om her, vil KitchenAid trolig måtte omkonstruere sine trådløse modeller dersom de ønsker å fortsette å selge dem i EU etter juni 2026 (hvis det ikke er enkelt å bytte batterier selv), mens Bamix kan fortsette å tilby produktene sine slik de er designet i dag.

Pris og tilgjengelighet

KitchenAids trådløse håndmikser, stavmikser og hakker er nå tilgjengelige og koster hhv. 1.999 kroner, 1.799 kroner og 1.799 kroner.

Bamix sin trådløse stavmikser er tilgjengelig nå og koster fra 3.999 kroner.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Lyd & Bilde
Scroll to Top