Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mieles app skal gjøre matlagingen enklere og morsommere

Miele har videreutviklet appen med flere smarthjem-funksjoner for å gjøre matlagingen enklere og morsommere, og for å gi tips om hvordan man kan leve mer energieffektivt.

Skrevet av / 16.04.24 - 13:00
Mieles app skal gjøre matlagingen enklere og morsommere

Miele mener at selv om matlaging er verdens beste hobby for mange, byr den ofte på utfordringer for matlagingsentusiaster. Selskapets app (for Android og iOS) fokuserer ikke bare på å gjøre det enklere for brukerne, men også på å gjøre det morsommere.

Et eksempel er Picture Share-funksjonen, som gjør det enkelt å dele matretter med et virtuelt fellesskap eller middagsgjester. Hvert minutt sender ovnens innebygde kamera bilder av matlagingen til brukerens mobiltelefon, som kan videresendes «med en hilsen fra ovnen» via e-post, WhatsApp, Instagram eller Teams med et klikk i appen.

Et annet eksempel er MealSync, som synkroniserer matlagingen slik at det som tilberedes i ovnen, for eksempel er klart samtidig med det som tilberedes i kombidamperen.

Smart Food ID innebærer at kameraet i stekeovnen fotograferer ingrediensene, før den intelligente intelligensen tolker bildet og forteller stekeovnsdisplayet hva slags rett det dreier seg om. Når AI-en har gjettet riktig, er det bare å trykke på OK for å starte tilberedningen.

Vinlagringsguiden i Miele-appen gir informasjon om den ideelle lagringstemperaturen for den valgte vinen og anbefalt serveringstemperatur, samt tips om hvilken vin som passer best til et bestemt måltid.

Consumption Dashboard gir brukeren full kontroll over strøm- og vannforbruket til vaskemaskinen og oppvaskmaskinen, og du kan se forbruksdata for de enkelte programmene, inkludert informasjon om gjennomsnittsverdier. En ny funksjon er «Monthly Report», som viser hvordan Eco-programmene har blitt brukt sammenlignet med tidligere måneder – og du kan også sammenligne dine egne data med gjennomsnittet for andre Miele-brukere.

Denne lekne komponenten er bevisst inkludert fordi vi ønsker at det skal være morsomt å bruke maskinene våre på en mest mulig miljøvennlig måte», sier Matthias Frankewitsch fra Mieles Smart Home-team.

En guide til bærekraftig matlaging

Økologisk dyrket mat, regionale råvarer, vegetarisk og vegansk mat – bærekraft er ikke bare en døgnflue, forklarer Miele, som i «Eco & Storage Tips»-funksjonen i appen gir informasjon om riktig oppbevaring av mat i kjøleskapet, tips om bærekraftig matlaging med mer.

Et av tipsene er at det er best å tine frosne matvarer forsiktig ved å flytte dem inn i kjøleskapet, slik at kompressoren kan ta flere pauser og dermed redusere strømforbruket. Et annet tips er at det i de fleste tilfeller er helt unødvendig å forvarme ovnen.

Appen gir brukerne informasjon om hvilke typer mat som ikke bør oppbevares i kjøleskapet, og Miele benytter også anledningen til å forklare produktenes funksjoner i appen, som NoFrost, SuperCool, Eco og Holiday Mode.

Utvalget av funksjoner varierer fra modell til modell og fra land til land, opplyser Miele, og legger til at MealSync vil være tilgjengelig i de første europeiske landene fra slutten av 2024, Smart Food ID er tilgjengelig i en rekke land og gjenkjenner for øyeblikket rundt 30 oppskrifter, mens Wine Storage Guide vil være tilgjengelig via en appoppdatering innen kort tid.

Smart Food ID – ansiktsgjenkjenning for mat

Kombiner Mieles ovner med innebygd kamera med Smart Food ID, og du får automatisk matlaging ved hjelp av AI.

Les videre
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pizzaovn med roterende stein

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Scroll to Top