Nyhet

Kvalitetskaffe på tur

Med en bærbar espressomaskin i lommeformat kan du nyte skikkelig god kaffe uansett hvor du er.

Skrevet av / 13.08.23 - 09:00
Kvalitetskaffe på tur

Når du er ute på tur i fjell eller skog, kan du så klart bytte ut kaffen du vanligvis drikker hjemme med pulverkaffe, men det finnes også andre alternativer. I dag kan man få tak i en rekke mobile kaffemaskiner som ikke krever strømledning eller batterier – alt du trenger er kokende vann og kaffe.

Et eksempel er Wacaco, en produsent av mobile kaffemaskiner som ble grunnlagt i 2013 i Hongkong, og som blant annet har tre små espressomaskiner i sitt sortiment.

Wacacos bærbare espressomaskiner (fra venstre) Picopresso, Nanopresso og Minipresso. Foto: Wacaco

Minipresso er selskapets første bærbare espressomaskin. Den måler 175x70x60 mm og veier 360 g. Den rommer 8 g kaffe og maksimalt 70 ml vann, og ved hjelp av håndpumping oppnår den et trykk på 8 bar. Minipresso koster rundt 700 euro.

Nanopresso er litt mindre (156x71x62 mm og 336 g) og rommer også 8 g kaffe (maks. 80 ml vann), men oppnår et trykk på 18 bar. Nanopresso koster rundt 1 000 euro.

Picopresso er selskapets nyeste flaggskip, og bortsett fra at den er enda mindre (106x78x71 mm og veier 350 g), er den største forskjellen at den kan lage dobbel espresso, siden den rommer 18 g kaffe. Picopresso koster rundt 1 800 euro.

Wacaco-Picopresso2 Wacaco-Picopresso3 Wacaco-Picopresso4 Wacaco-Picopresso5 Wacaco-Picopresso6
<
>
Picopresso. Foto: Wacaco

Tilbehør

Hvis du er en entusiast, kan du kjøpe en liten, manuell kvern slik at du kan ta med deg bønner (de eldes ikke like raskt som det malt kaffe gjør), og hvis du er veldig kresen, kan du også kjøpe en bærbar vekt for å veie den nøyaktige mengden kaffe til hver espresso.

Er du mer fleksibel, kjøper du heller en Nespresso-adapter, som finnes som tilbehør til Nanopresso, men ikke til Picopresso. Minipresso finnes i ulike versjoner, for malte bønner eller for ulike kapsler.

Mer informasjon finner du på www.wacaco.com.

Les også xBloom - traktekaffe deluxe xBloom er en helautomatisk pour over-kaffemaskin som optimaliserer bryggeprosessen for hver enkelt kapsel.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Vask 25 kg - tørk 13 kg

Scroll to Top