Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Jet AI – den nye intelligente støvsugeren fra Samsung

Samsung utvider sin Bespoke-serie med blant annet Jet AI. Den trådløse støvsugeren fjerner smusset uten å grise.

Skrevet av / 07.06.23 - 17:06
Jet AI – den nye intelligente støvsugeren fra Samsung

L&B Home tok turen til London for å bli kjent med de nyeste medlemmene av Samsungs stadig voksende Bespoke-familie av smarte produkter for hjemmet, herunder Jet AI. Sistnevnte var høydepunktet som Samsungs kraftigste trådløse støvsuger hittil. Prisen for Jet AI ligger på linje med prisen for en god smart-TV, så hva er det man får for pengene?

Bespoke er Samsungs forsøk på å tilby både smarte, men også personlige produkter for hjemmet. Serien, eller rettere sagt konseptet, inkluderer blant annet tøyrensere, kjøleskap, ovner og støvsugere med brukervalgte farger og fronter. Flere av disse var utstilt da L&B Home besøkte Samsungs showroom i London.

Les også Automatisk rengjøring i opptil 60 dager Rensing og tømming av støvsugerroboten skjer (nesten) helt automatisk.

Fokuset på årets Bespoke Life handlet naturligvis om miljøet og det å spare penger der man får til. Vi fikk ingen dato eller konkrete løfter om lanseringer i Norden, men det er likevel lurt å følge med på Samsungs SmartThings. Bespoke-enheter som vaskemaskiner og tørketromler vil snart få oppgradert sin AI Energy Mode, som gjør det mulig for brukerne å overvåke og justere strømforbruket.

Den største nyheten på messen var imidlertid den nye trådløse støvsugeren Bespoke Jet AI, som også hadde verdenspremiere på eventet.

(Foto: Natasja Broström)

Med Jet AI har Samsung funnet smarte måter å inkorporere kunstig intelligens. Blant annet kan støvsugerens AI Cleaning Mode selv registrere underlaget og deretter velge hvilken av de fire moduser som er best egnet. Vi testet den på både teppe og fliser, og Jet AI justerte automatisk sugekraften med bare noen få sekunders forsinkelse. Det innebygde LED-lyset i børstehodet gjorde det også enkelt å oppdage flekker man ikke hadde fått med seg.

Les også High-end luftrenser fra Xiaomi Ny toppmodell av Xiaomis luftrenser som renser seg selv med ultrafiolett lys.

Motoren er en Hexajet Motor 2.0, som samler opp støv og smuler med en sugekraft på 280W. For de mer utfordrende dyrehårene brukes den maksimale effekten på 730W, noe som for øvrig gjør Jet AI-motoren til Samsungs kraftigste av sitt slag til dags dato.

(Foto: Samsung)

Samsung lover at Jet AI kan brukes i opptil 100 minutter på laveste modus, det takket være sitt 4500 mAh-batteri. Kapasiteten er 80 prosent høyere enn tidligere modeller, og dermed også den lengste batterilevetiden blant alle Samsungs stangstøvsugere.

Når man er ferdig med rengjøringen, settes JET AI i holderen, kalt All-in-One Clean Station, og så tømmes støvbeholderen automatisk med en intens surring. For personer med sensitive øyne er det betryggende å vite at Air Spin Edge-teknologien håndterer tømmingen med 1000 omdreininger per minutt. Ingen rester blir etterlatt, alt sendes direkte ned i den innebygde posen, som forsegles med automatisk lukking. Ingen flere lange, ekle hår som setter seg fast i filteret.

Pris og tilgjengelighet

Samsungs Bespoke Jet AI lanseres i hele Norden i fargen Satin Black. Veiledende utsalgspris i Norge er 15.565 kroner.

Natasja Broström
Natasja Broström (f. 1971) er journalist i L&B Home. Hun begynte på dagsavisen Politikens IT-bidrag på 1990-tallet, og derfra gikk turen videre til fagblader, magasiner og aviser, der Natasja skrev om blant annet IT og nerd-kultur. Fra 2002 har Natasja jobbet for Datatid Techlife, hvor hun var IT-journalist innenfor smart living og postkasseredaktør i Alt om Data.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Scroll to Top