Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi Smart Air Purifier Elite setter ny standard for luftrensere

Ny toppmodell av Xiaomis luftrenser som renser seg selv med ultrafiolett lys.

Skrevet av / 06.06.23 - 17:10
Xiaomi Smart Air Purifier Elite setter ny standard for luftrensere

I likhet med Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro har også denne et 3-i-1-filter som først fjerner grovt støv, så et HEPA-partikkelfilter som fjerner 99,98 % av små partikler, etterfulgt av et aktivt kullfilter som fjerner gasser og lukt. Den kan også ionisere luften, noe som gjør det lettere å fange opp skadelige stoffer og får luften til å føles friskere.

Det som er nytt her, er at luftrenseren holder seg selv ren for ikke å bidra til forurensning. Det gjør den med hjelp av bakteriedrepende ultrafiolett lys på innsiden, akkurat slik sykehus bruker for å sterilisere utstyr. Den har også en ny sensor som måler både små og litt større partikler.

Foto: Xiaomi

Antallet kubikkmeter luft i timen som en luftrenser kan rense kalles for Clean Air Delivery Rate, og med Elite er tallet på 600 m3/h. Dette er et nokså høyt tall, og betyr at den kan holde et område på 125 kvadratmeter rent, og at den kan rense en vanlig leilighet på 5-10 minutter.

Foto: Xiaomi

Noe vi ikke var så begeistret for med Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro var at støynivået var forbausende høyt. Det ser det ut til at Xiaomi også var enige i, for på Elite-modellen er det nå nede på bare 20 dB, noe som er en stor forbedring. Ingen problemer med å sove med den på soverommet, med andre ord.

Foto: Xiaomi

På samme måte som andre smarte Xiaomi-produkter styres Xiaomi Smart Air Purifier Elite med Mi Home-appen, men den kan også stemmestyres med stemmeassistenter som Amazon Alexa og Google Assistant.

Foreløpig har vi ikke sett noe til skandinaviske priser.

Les mer hos Xiaomi

Test av to luftrensere

Sunt inneklima

Altså, en luftrenser! Hvor sunt og friskt låter ikke det!?

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Strømbanker eksploderer

Roombas beste robotstøvsuger hittil

Roborock lanserer nye stangstøvsugere

Har du denne powerbanken fra IKEA?

Roborock Qrevo S renser seg selv

Smartlås fra Aqara som er lett å installere

Autentisk pizza på mindre plass

Bertazzoni tar patent på Air-Tec

Smarte produkter til hjemmets firbeinte venner

Kjøle-/fryseskap med 438 fargekombinasjoner

Sov bedre med Philips Hue

Fargerik musikk fra Wiz

Scroll to Top