Nyhet

IFA 2023: Ecovacs lanserer ny robotstøvsuger og vinduspusserrobot

Deebot X2 Omni og Winbot W2 Pro byr begge på betydelige forbedringer.

Skrevet av / 01.09.23 - 13:00
IFA 2023: Ecovacs lanserer ny robotstøvsuger og vinduspusserrobot

Det finnes like mange robotstøvsugere som det finnes stjerner på himmelen, men de fleste av dem har ett problem til felles: De sliter med å rengjøre hjørner skikkelig.

Det kinesiske selskapet Ecovacs hevder å ha løst dette problemet takket være en ny firkantet formfaktor og kunstig intelligens som skal gjøre den nye robotstøvsugeren Deebot X2 Omni mye bedre til å navigere på egen hånd.

Takket være den firkantede formen kommer Deebot X2 Omni tett inntil veggen og kan også rengjøre nesten 100 % i hjørner der andre robotstøvsugere ikke kommer til, lover produsenten. (Foto: Peter Gotschalk)

Roboten har nettopp blitt lansert på den store elektronikkmessen i Berlin, IFA 2023, og Deebot X2 Omni skal ikke bare være bedre til å navigere rundt i hjemmet. Den er også blitt lavere og smalere enn forgjengeren Deebot X1 Omni, noe som skal gjøre den nye modellen bedre i stand til å nå inn under sofaen eller kjøre mellom beina på spisestoler, for eksempel.

Sammenlignet med forgjengeren har Deebot X2 Omni med sine 8000 Pa ca. 50 % mer sugekraft, men Ecovacs lover at den ikke skal bråke mer!

Alt-i-ett-stasjonen OMNI er en helautomatisk rengjøringsløsning som vasker moppeputer med 55 °C varmt vann og tørker dem med varmluft. Støvbeholderen tømmes også automatisk, og rent vann fylles i roboten. Den selvrensende funksjonen gjør stasjonen komplett (Foto: Peter Gotschalk).

En alt-i-ett-basestasjon tar seg av vasking av moppene med 55 °C varmt vann, samt rengjøring og tømming av støvsugeren for skittent vann.

Ecovacs Deebot X2 Omni er tilgjengelig i butikkene fra 14. september og har en veiledende pris på 1 399 euro.

Winbot W2 Pro

Ecovacs har en vinduspussrobot i sitt sortiment, Winbot W1 Pro, som vi har testet her. Men hvis du vurderer å skaffe deg en slik robot, bør du kanskje vente litt, for Ecovacs lanserte også en ny vinduspussrobot på IFA 2023, Winbot W2 Pro.

Ecovacs Winbot W2 Pro. (Foto: Peter Gotschalk)

Blant de nye funksjonene er en basestasjon som kobles til roboten med en kombinert sikkerhets- og strømkabel. Winbot W2 Pro kan også kjøre på batteri (i opptil 180 minutter) og dermed fungere trådløst, noe forgjengeren ikke kunne.

Dessverre kjenner vi ikke den nøyaktige lanseringsdatoen og prisen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Scroll to Top