TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Hold øye med inneklimaet med Ikea-sensor

VINDSTYRKA er en ny og rimelig luftsensor fra Ikea, som kan måle luftkvaliteten i det smarte hjemmet.

forfatter
Publisert 15.02.23 - 11:17

Hvis du blir tung i hodet eller har irriterte luftveier, er det en sjanse for at luften i hjemmet ditt ikke er så ren og frisk som den ser ut til å være. Nå kan du finne ut om dette er tilfelle uten at det trenger å koste en formue.

Ikeas nye luftkvalitetssensor Vindstyrka gjør det mulig å måle og overvåke nivået av forurensende partikler i luften.

Les også Liten og lettplassert Å løse et godt innendørsklima trenger hverken være så vanskelig eller dyrt.

“Vi tilbringer mesteparten av tiden vår innendørs, men mange av oss har en tendens til å glemme luftforurensningen i hjemmet. Vi tar det for gitt at luften i hjemmene våre er ren. Hverdagsaktiviteter som matlaging og rengjøring kan påvirke luftkvaliteten like mye som trafikkstøy”, sier Henrik Telander, produktsjef i IKEA.

Les også Allergikeres drøm Vanlig bordvifter får ha oss unnskyldt, vi vil mye heller ha en Dyson, selv om det er dyrt.

De mest skadelige forurensende partiklene (PM2,5) er mindre enn 2,5 mikrometer og kan ikke sees med det blotte øye. Vindstyrka har et display som viser PM2,5-nivåer, luftfuktighet, temperatur og TVOC (Total Volatile Organic Compounds), som er et mål på forurensningsbelastningen fra ulike gassformige forurensninger.

Man kan følge med på luftkvaliteten i Ikeas smart home-app. (Foto: Ikea)

Når sensoren er koblet til Ikeas smarthus-hub, er det mulig å få tilgang til luftkvalitetsnivåene direkte i Ikea Home-appen.

Å vite at noe er galt, men ikke kunne gjøre noe med det, fører bare til stress og (flere) grå hår på hodet. Heldigvis har Ikea også luftrensere på lager. Starkvind er en av dem, og den kan kobles til Vindstyrka slik at den automatisk justerer viftehastigheten i henhold til mengden PM2,5 i luften, noe som skal sikre at luften i hjemmet ditt alltid er så ren som luftrenseren kan mulig.

Les også Ren og frisk luft Altså, en luftrenser! Hvor sunt og friskt låter ikke det!?
Inledning

VINDSTYRKA vil være tilgjengelig i Ikeas varehus og på nett fra 1. april 2023. Prisen er 499 kroner.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Roboten flytter inn En luftrenserrobot som beveger seg i hjemmet og renser luften der det trengs. Kan det være noe?
Er luften ren? VINDSTYRKA er en ny og rimelig luftsensor fra Ikea, som kan måle luftkvaliteten i det smarte hjemmet.
Husqvarnas robotgressklippere trenger ikke kabel Husqvarna Nera robotklipperne trenger ikke kanttråd, og de fungerer i bratte skråninger.
Segways robotklipper ser hindre GPS-styrt robotklipper uten kanttråd med AI-teknikk.
Sonos lar deg snakke med Alexa Til våren utvides Sonos smarte høyttalere med Amazons stemmeassistent Alexa
Følg Lyd & Bilde