TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Her er Google Nest Wifi Pro

Den nye ruteren støtter blant annet Wi-FI 6E og kan utvides til mesh-nettverk.

forfatter
Publisert 05.10.22 - 10:38

Google holder et stort event denne uken 6. oktober, hvor de etter planen skal avduke en rekke nye produkter. Men allerede nå trekker selskapet sløret av Nest Wifi Pro – en splitter ny ruter med den nye Wi-Fi 6E standarden.

Google Nest Wifi Pro

Dette er Googles første ruter med den nye 6E-standarden, som tar i bruk 6 Ghz båndet i tillegg til de vanlige 5 Ghz og 2,4 Ghz båndene som brukes i dag. Det er fortsatt svært få produkter som støtter 6 GHz(ikke engang den nyeste iPhone 14 Pro er kompatibel), men det kan komme godt med på sikt. En slik trebånds ruter vil også være fordelaktig på steder hvor det er mange som bruker nettverket samtidig.

En enkelt Nest Wifi Pro ruter skal gi god dekning på opptil 120 kvadratmeter, men den kan også utvides til å danne et større mesh-nettverk (IEEE 802.22s) med flere rutere av samme type. Tre rutere skal dekke opptil 320 kvadratmeter.

Systemet skal være skalerbart og man kan om ønskelig legge til enda flere rutere for å øke rekkevidden. Google sier også at Nest Wifi Pro vil være kompatibel med den kommende Matter-protokollen for smarte hjem.

Nysgjerrig på hva et saftig nettverk kan bety for internett-hastigheten der hjemme? Sjekk ut vår test av high-end modellen Asus ZenWiFi Pro ET12 under!

Les også Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Asus ZenWiFi Pro ET12 SPREAD

Pris og tilgjengelighet

Nest Wifi Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå: Vi fant den blant annet i Googles egen nettbutikk, samt på Elkjøp.no, med estimert levering i slutten av oktober. Nest Wifi Pro koster 2399 kroner (veil.) Det er også mulig å kjøpe tre rutere i en pakkeløsning til 4699 kroner.

Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde