Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Her er Google Nest Wifi Pro

Den nye ruteren støtter blant annet Wi-FI 6E og kan utvides til mesh-nettverk.

Skrevet av / 05.10.22 - 10:38
Her er Google Nest Wifi Pro

Google holder et stort event denne uken 6. oktober, hvor de etter planen skal avduke en rekke nye produkter. Men allerede nå trekker selskapet sløret av Nest Wifi Pro – en splitter ny ruter med den nye Wi-Fi 6E standarden.

Google Nest Wifi Pro

Dette er Googles første ruter med den nye 6E-standarden, som tar i bruk 6 Ghz båndet i tillegg til de vanlige 5 Ghz og 2,4 Ghz båndene som brukes i dag. Det er fortsatt svært få produkter som støtter 6 GHz(ikke engang den nyeste iPhone 14 Pro er kompatibel), men det kan komme godt med på sikt. En slik trebånds ruter vil også være fordelaktig på steder hvor det er mange som bruker nettverket samtidig.

En enkelt Nest Wifi Pro ruter skal gi god dekning på opptil 120 kvadratmeter, men den kan også utvides til å danne et større mesh-nettverk (IEEE 802.22s) med flere rutere av samme type. Tre rutere skal dekke opptil 320 kvadratmeter.

Systemet skal være skalerbart og man kan om ønskelig legge til enda flere rutere for å øke rekkevidden. Google sier også at Nest Wifi Pro vil være kompatibel med den kommende Matter-protokollen for smarte hjem.

Nysgjerrig på hva et saftig nettverk kan bety for internett-hastigheten der hjemme? Sjekk ut vår test av high-end modellen Asus ZenWiFi Pro ET12 under!

Les også Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.

Pris og tilgjengelighet

Nest Wifi Pro er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå: Vi fant den blant annet i Googles egen nettbutikk, samt på Elkjøp.no, med estimert levering i slutten av oktober. Nest Wifi Pro koster 2399 kroner (veil.) Det er også mulig å kjøpe tre rutere i en pakkeløsning til 4699 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

Lyd & Bilde
Scroll to Top