Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Enda en kinesisk produsent er klar med en robotgressklipper til norske hager

Dreame, som først og fremst er kjent for sine robotstøvsugere, er nå klar med Roboticmower A1, en automatisk robotgressklipper uten kanttråd.

Skrevet av / 09.04.24 - 15:26
Enda en kinesisk produsent er klar med en robotgressklipper til norske hager

Roboticmower A1 bruker en kombinasjon av Dreames egenutviklede teknologier, deriblant OmniSense 3D Ultra Sensing System og U-Shape Planning Program. Disse teknologiene er utviklet for å tilby en automatisert løsning for gressklipping som ikke krever manuell innsats for å definere klippeområdet ved hjelp av fysiske grenser som ledninger eller sensorer.

Ifølge selskapet kan brukerne kartlegge hageområdene sine ved hjelp av en tilhørende app, og Roboticmower A1 kan navigere og klippe gresset selv.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

Dreame har tidligere fokusert på rengjøringsapparater til innendørs bruk, og vi har testet flere av dem. Sist ut er stangstøvsugeren Dreame Z10 Station og robotstøvsugeren DreameBot L20 Ultra. Roboticmower A1 er Dreames første produkt for utendørs hagebruk.

Les også Spill Doom på gressklipperen Den svenske gressklipperprodusenten Husqvarna omfavner dataspillet Doom, når det ikoniske skytespillet rulles ut på deres robotgressklippere.

Produktet er også utstyrt med en AI-basert algoritme og OmniSense 360-teknologi som gjør det mulig å navigere rundt hindringer. Dette er ment som en måte å minimere risikoen for skader på gressklipperen og som et sikkerhetstiltak for husholdninger med små barn eller kjæledyr.

Dreame Roboticmower A1
(Foto: Dreame)

I tillegg har Dreame integrert en regnsensor i Roboticmower A1, som automatisk sender gressklipperen tilbake til ladestasjonen ved nedbør. Formålet med denne funksjonen er å tilpasse bruken av produktet til de omskiftelige værforholdene som kan forekomme i Norden, forklarer produsenten i en pressemelding.

Robotgressklipperen A1, som nå er tilgjengelig hos utvalgte forhandlere som Elkjøp, Komplett og Power, koster 22.999 kroner. Produktets spesifikasjoner inkluderer en arbeidskapasitet på opptil 2 000 m², mulighet til å justere klippehøyden mellom 30-70 mm og en klippebredde på 22 cm.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pizzaovn med roterende stein

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Scroll to Top