Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Aqara U200 kan låses opp med iPhone og Apple Watch

Den nye smartlåsen er kompatibel med Matter og Apple Home Key.

Skrevet av / 28.02.24 - 11:09
Aqara U200 kan låses opp med iPhone og Apple Watch

Aqara var tidlig ute med den nye smart hjem-standarden Matter, som gjør det mulig for produtker fra ulike produsenter å fungere sammen. Den var òg en av de få som kvalifiserte seg i vår test av overvåkningskameraer med Homekit. Nå er de en av de første som lanserer en smart-dørlås med Matter-støtte.

Les også Ditt smarte hjem blir enklere med Matter Matter bygger bro mellom Smart Home-produkter så de fungerer smertefritt på tvers av de store plattformene.
Foto: Aqara

Den nye Smart Lock U200 er en ettermonteringslås, noe som betyr at den kan installeres på en gammel dør uten at det kreves omfattende tilpasninger eller ombygging. Den festes til den eksisterende låsemekanismen og skal være kompatibel med europeiske dører. Låsen drives av oppladbare Li-Ion-batterier og skal vare i opptil 6 måneder.

Foto: Aqara

På utsiden setter du opplåsingsmodulen som drives av AAA-batterier eller kan kobles til ringeklokke-ledningen. Du kan styre låsen med fingeravtrykk, engangskoder eller permanente koder, via mobilappen, talekommandoer, NFC-kort fra Aqara eller fysiske nøkler. Det mest interessante er at de jobber med støtte for Apples Home Key, som lar deg låse opp ved å holde iPhone eller Apple Watch inntil låsen. Men de må først vente på sertifisering fra Apple.

Foto: Aqara

Takket være støtte for Matter skal det være enkelt å få låsen til å trigge ulike hendelser i det smarte hjemmet. For eksempel at alt slås av når du låser og går ut døra, at alarmen kobles ut når låsen åpnes av et familiemedlem, eller at utelys og kameraer aktiveres hvis noen mislykkes med å låse opp døra.

Låsen er lansert på Kickstarter til 189 dollar (ca. 2.000 kroner) og forventes til levering i april måned.

Yale Doorman L3S

Yale Doorman L3S: Enda mer elegant

Den nyeste Yale Doorman L3S er en smart kodelås som er like sikker som den er elegant og enkel.

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top