Nyhet

Ragnarok 3 kommer til høsten

Til høsten avslutter Netflix sin moderne vri på norrøn mytologi.

Skrevet av / 18.06.23 - 09:01
Ragnarok 3 kommer til høsten

Det nærmer seg nå tre og et halvt år siden Netflix lanserte sin norske TV-serie Ragnarok, et oppvekstdrama med en moderne spinn på norrøn mytologi.

Serien var i høyeste grad et nordisk prosjekt, med danske Mogens Hagedorn i registolen og Adam Price som manusforfatter og serieskaper.

Les også Tor knuser jetteskaller! Netflix’ første norske serie gir oss en original (og moderne) vri på norrøn mytologi.

Innspillingen foregikk i den norske industribygda Odda, med islandske Gísli Örn Garðarsson i en av hovedrollene.

Serieskaper, og manusforfatter, Adam Price (Foto: Netflix)

Om den ikke akkurat falt helt i smak hos et samlet kritikerkorps, så fikk serien vanvittig mange seere.

Vi befinner oss i den lille norske bygdebyen Edda, der lokalsamfunnet og kommuneøkonomien totalt domineres av industrigiganten Jutul AS. En gigantfabrikk som spyr ut forurenset røyk og skitner til lokale vassdrag. Lokal, og global, forurensing er da også et gjennomgangstema i serien.

Ragnarok, sesong 3 (Foto: Netflix)

Familien Jutul er blant Norges rikeste og på godfot med så vel lokale som nasjonale politikere og byråkrater, som gjør at de slipper unna med forurensningen og en forretningspraksis godt plassert i dunkle gråsoner.

Pater familias er den Wall Street-aktige Vidar (Gísli Örn Garðarsson), flankert av sin stramme rektor-frue Ran (Synnøve Macody Lund, «Hodejegerne») og deres to ufordragelig bortskjemte rikmannsbarn Fjor og Saxa.

Les også Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.

Den lille byen, omgitt av storslagen natur med majestetiske fjell og isbreer opplever nye konflikter i det familien til Magne (David Stakston), med bror Laurits (Jonas S. Gravli, «22 July») og mor (Henriette Steenstrup, Pørni) vender tilbake til hjembygda. Mor jobber for Jutul, mens Magne sliter på skolen med lese- og skrivevansker; men han finner etter hvert sitt «sanne jeg»…

Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok S3 Ragnarok, sesong 3_1 (1)
<
>
Ragnarok, sesong 3 (Foto: Netflix)

Den 24. august slipper Netflix tredje (og siste!) sesong av Ragnarok.

Sesong 3 plukker opp tråden der andre sesong sluttet.

Fra Netflix’ pressemelding kan vi lese følgende om handlingen:

Alt har ledet til dette øyeblikket. Når en episk kamp mellom guder og kjemper nærmer seg, vil Magne sin styrke bli satt på prøve.

Hva gjør du når du er 18 år gammel, går på videregående skole i en liten by i Norge – og oppdager at du er den utvalgte som må stå imot en gammel og ekstremt mektig fiende? En fiende som for øvrig ikke bare holder en hel by i et jerngrep, men et helt land.

Hovedpersonen Magne må prøve å bekjempe denne fienden. Men hvordan forholder du deg rolig og tar de riktige valgene når du er en forelsket tenåring, plutselig bevæpnet med verdens mektigste våpen, samtidig som du må finne ut hvem du er? Magne må veie hvert steg med omhu på sin reise fra ung til voksen, i tillegg til å navigere i de mange relasjonene han endelig har klart å knytte i den lille byen. Men når alt kommer til alt, hvem er vennene hans? Og hvem er fienden hans?

Ragnarok, sesong 3 (Foto: Netflix)

Samtlige av hovedrolleinnehaverne returnerer i sine roller, med et komplett ensemble bestående av David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas, Danu Sunth, Henriette Steenstrup, Synnøve Macody Lund, Odd-Magnus Williamsson, Bjørn Sundqvist, Vebjørn Enger, Billie Barker, Benjamin Helstad, Ruben Rosbach, Ida Nilsen, Jesper Malm, Fridtjov Såheim, Espen Sigurdsen.

Les også Premierefest, Ragnarok – se bildene og video! Én uke før Netflix slipper sin første norske originalserie inviterte strømmegiganten til festpremiere

Også denne sesongen er produsert av det danske filmselskapet SAM Productions, og Mogens Hagedorn har regien.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Comeback?

Mer norske Troll fra Netflix

Renner returnerer!

Mer serienytt fra Yellowstone-skaperen.

Denne får du ikke plass til i stua

Siste dans med gjengen

Scroll to Top