TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Netflix slipper trailer til «Vinterviken»

Netflix slipper i dag traileren til filmatiseringen av den svenske suksessromanen "Vinterviken".

forfatter
Publisert 11.08.21 - 10:20

Allerede i april i fjor annonserte Netflix at de (i samarbeid med SVT) ville lage en remake av den ikoniske svenske filmen Vinterviken.

Originalfilmen, basert på Mats Wahls romanen av samme navn, kom i 1996, og fortalte historien om innvandrersønnen John-John som faller hodestups for rikmannsdatteren Elisabeth. Det umake paret får en, mildt sagt, krevende start på forholdet. En slags svensk Romeo & Julie-historie her altså.

Vinterviken (Foto: Netflix)
Les også Partyprinsen! Netflix tar et svensk skråblikk på kongefamilien – og det å være annerledes.

På grunn av koronapandemien er premieren på remaken noe utsatt, men Netflix har i dag annonsert premieredatoen, samt sluppet den første traileren til nye Vinterviken.

https://youtu.be/xdCF3_kQRVM

 

Handlingen er oppdatert til vår tid, men innehar fortsatt de samme hovedelementene som romanen og originalfilmen.

John-John (Mustapha Aarab, Bjørnstad) og Elisabeth (Elsa Öhrn) vokser begge opp i Stockholm; tilsynelatende én og samme by, men i vidt forskjellige verdener. Både økonomisk, sosialt og kulturelt befinner de seg lysår fra hverandre – inntil dagen de havner i samme klasse på videregående. Parets «umulige» kjærlighet står i senter for seriens dramatikk.

Elsa Öhrn debuterer som skuespiller i Vinterviken, og er allerede av DN kåret til årets stjerneskudd i Sverige

Les også Svenske rednecks! HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken Vinterviken_7
<
>
Vinterviken (Foto: Netflix)

Filmen regisseres av Alexis Almström, er skrevet av Dunja Vujovic og produsert av Teresa Alldén.

I pressemeldingen uttaler regissør, Alexis Almström:

Jag kommer aldrig att glömma när jag såg ”Vinterviken” som tonåring på 90-talet. Mycket har hänt sedan dess, inte bara på ett bra sätt. En känsla av hopplöshet blir allt vanligare bland ungdomar, oavsett bakgrund. Därför känns det fantastiskt att få dela denna hoppfulla berättelse om ett ungt kärlekspar som bryter klassbarriärer, med tittare världen över.

Alexis Almström, Teresa Alldén, Dunja Vujovic, «Vinterviken» (Foto: Netflix)

Vinterviken lanseres globalt på Netflix den 8. september, og på Sveriges Television i 2022.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde