Nyhet

Square kjøper majoritetsandel i Tidal for 297 millioner dollar

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
forfatter

Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey er også eier av mobilbetalingsselskapet Square. Torsdag meldte Square at de kjøper en majoritetsandel i strømmetjenesten Tidal, for den nette sum av 297 millioner dollar – eller drøye 2,5 milliarder kroner.

Den amerikanske rapperen Shawn Carter, også kjent som Jay-Z, har lenge vært en av majoritetseierne i Tidal, sammen med artister som Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna og Rihanna. Han vil etter planen bli styreleder i selskapet.

Nøyaktig hvilke nye planer Square har med Tidal-oppkjøpet gjenstår å se, men selskapet melder at de ser muligheter for å «bruke det de har lært, for å hjelpe musikere og støtte arbeidet deres gjennom Tidal.» Square er fra før en etablert leverandør av mobile betalingsløsninger som Cash App.

Tidal Connect tar kontroll over musikken Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.