Spotify for løping

Musikk som automatisk tilpasses ditt tempo.

Skrevet av / 22.05.15 - 10:55
Spotify for løping

Den andre nyheten fra Spotify er en unik løpefunksjon. Tidligere måtte man prøve å finne en spilleliste for løping og håpe at den funket til tempoet sitt, og at alle sangene hadde riktig energi.

Running_iPhone_Lifestyle_2

Den nye løpefunksjonen ligger som et eget menyvalg og begynner med å måle hvo mange skritt per minutt du løper med. Siden plukkes sanger med riktig BPM (slag i minuttet) fra lister med fin treningsmusikk.

Running_iPhone_Overview

Men det holder ikke at en sang har riktig BPM for at den skal være bra å løpe til. Spotify har gjort omfattande undersøkelser av hva som gjør en viss låt bedre enn en annen å løpe til. Løperne har beskrevet hvordan de opplever at enkelte sanger «gir dem energi» eller «får dem til å føle seg sterkere» mens andre sanger har fått dem til å «miste energi». Med utgangspunkt i det har man kunnet skille bort sanger som tross riktig tempo ikke pirrer treningslysten.

spotify running

Et problem er imidlertid at man ikke holder nøyaktig likt tempo hele tiden. En løsning er at neste sang som spiller har riktig tempo. Men man har gått lenger enn det. Spotify har bedt låtskrivere som Tiesto å ta frem musikk som fungerer i ulike tempo. Og det fungerer faktisk. Vi har prøvd flere av dem ved å øke og senke takten med 10 BPM, og det låter ikke merkelig i det hele tatt.

spotify tiesto

Man har også inngått samarbeid så du kan dra nytte av funksjonen selv om du vil bruke din vanlige treningsapp. Snart kommer funksjonen i Nike+ og senere i år i Runkeeper.

Spotify Running rulles ut fortløpende til iPhone i alla land fra og med nå.

https://www.youtube.com/watch?v=0fZBqV_yMq4

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Scroll to Top