Nyhet

Sonos: Nytt surroundlydformat – og egen radiokanal

Surroundlyd med multikanals PCM får Arc-eiere gratis. Radiostasjonen koster penger.
Sonos Radio
forfatter

Sonos har kommet med to nyheter på rappen.

For det første: Eiere av lydplanken Sonos Arc kan nå glede seg over at den endelig støtter multikanals PCM. Dette er PCM-lyd i reneste form, akkurat som man er vant til i stereo, men nå altså i multikanals.

Det finnes spilltitler med multikanals PCM, men nesten ingen filmer. Men siden mange mediabokser og noen TV-er kan konvertere Dolby Digital og DTS til multikanals PCM, og Sonos Arc dessverre ikke støtter DTS, så betyr det nå at man endelig har en måte å få surroundlyd fra DTS-titler.

Betalt radiotjeneste

Ikke før har Netflix annonsert at de starter med lineær-TV(!), kommer Sonos etter med sin egen radiostasjon. Forklaringen er at strømming ikke har klart å ta knekken på radio, og i følge Sonos utgjør radiolytting halvparten av all lyttetid på Sonos-plattformen.

Denne kaka vil Sonos ha en del av, når de nå lanserer en ny HD-tjeneste i USA, samt enkelte eksklusive Sonos-radiostasjoner her i Norge.

Sonos Radio HD lanseres til å begynne med i USA og Storbritannia, og tilbyr reklamefri radio i tapsfri CD-kvalitet. Den høyeste kvaliteten på noen radiostrømmetjeneste, i følge Sonos selv. Innholdet blir eksklusivt fra Sonos.

Norge må vente på HD-radio

Sonos Radio HD kommer snart til flere land enn USA og Storbritannia, men ennå ikke Norge. I følge Sonos lytter 8 av 10 nordmenn jevnlig på radio, og 900.000 nordmenn er villig til å betale for spesifikke radiokanaler og -tjenester. Så vi får se.

– Undersøkelsen i Norge tyder på at radio fortsatt har et enormt potensial her til lands. Globalt opplever vi en økning på 40 prosent i lyttetimer fra år til år i de 10 millioner Sonos-hjemmene over hele verden. Videre fortsetter radio å representere 50 prosent av all lyttetid på plattformen, og Sonos Radio er den fjerde mest spilte tjenesten på plattformen, sier Sabrina Krim, nordisk PR-sjef i Sonos.

Bruk Sonos Radio i mellomtiden

Her i Norge har vi et tilbud i form av Sonos Radio, gjennom den nyeste Sonos-appen (S2). Dette er en samling av radiostasjonene vi kjenner fra før, og mange flere. Rettere sagt rundt 60.000 radiokanaler.

Men Sonos har også en rekke reklamefinansierte, eksklusive Sonos-radiostasjoner tilgjengelig på Sonos Radio i Norge. For eksempel Sonos Sound System, som er en sjanger- og humør-basert radiostasjon med musikk håndplukket av Sonos sine folk.

Men om du brenner etter å kaste pengene dine mot en betalt Sonos radiostasjon, må du altså vente.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.