Sonos: Nytt surroundlydformat – og egen radiokanal

Surroundlyd med multikanals PCM får Arc-eiere gratis. Radiostasjonen koster penger.

Sonos Radio

Sonos har kommet med to nyheter på rappen.

For det første: Eiere av lydplanken Sonos Arc kan nå glede seg over at den endelig støtter multikanals PCM. Dette er PCM-lyd i reneste form, akkurat som man er vant til i stereo, men nå altså i multikanals.

Det finnes spilltitler med multikanals PCM, men nesten ingen filmer. Men siden mange mediabokser og noen TV-er kan konvertere Dolby Digital og DTS til multikanals PCM, og Sonos Arc dessverre ikke støtter DTS, så betyr det nå at man endelig har en måte å få surroundlyd fra DTS-titler.

Betalt radiotjeneste

Ikke før har Netflix annonsert at de starter med lineær-TV(!), kommer Sonos etter med sin egen radiostasjon. Forklaringen er at strømming ikke har klart å ta knekken på radio, og i følge Sonos utgjør radiolytting halvparten av all lyttetid på Sonos-plattformen.

Denne kaka vil Sonos ha en del av, når de nå lanserer en ny HD-tjeneste i USA, samt enkelte eksklusive Sonos-radiostasjoner her i Norge.

Sonos Radio HD lanseres til å begynne med i USA og Storbritannia, og tilbyr reklamefri radio i tapsfri CD-kvalitet. Den høyeste kvaliteten på noen radiostrømmetjeneste, i følge Sonos selv. Innholdet blir eksklusivt fra Sonos.

Norge må vente på HD-radio

Sonos Radio HD kommer snart til flere land enn USA og Storbritannia, men ennå ikke Norge. I følge Sonos lytter 8 av 10 nordmenn jevnlig på radio, og 900.000 nordmenn er villig til å betale for spesifikke radiokanaler og -tjenester. Så vi får se.

– Undersøkelsen i Norge tyder på at radio fortsatt har et enormt potensial her til lands. Globalt opplever vi en økning på 40 prosent i lyttetimer fra år til år i de 10 millioner Sonos-hjemmene over hele verden. Videre fortsetter radio å representere 50 prosent av all lyttetid på plattformen, og Sonos Radio er den fjerde mest spilte tjenesten på plattformen, sier Sabrina Krim, nordisk PR-sjef i Sonos.

Bruk Sonos Radio i mellomtiden

Her i Norge har vi et tilbud i form av Sonos Radio, gjennom den nyeste Sonos-appen (S2). Dette er en samling av radiostasjonene vi kjenner fra før, og mange flere. Rettere sagt rundt 60.000 radiokanaler.

Men Sonos har også en rekke reklamefinansierte, eksklusive Sonos-radiostasjoner tilgjengelig på Sonos Radio i Norge. For eksempel Sonos Sound System, som er en sjanger- og humør-basert radiostasjon med musikk håndplukket av Sonos sine folk.

Men om du brenner etter å kaste pengene dine mot en betalt Sonos radiostasjon, må du altså vente.

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.