TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos: Nytt surroundlydformat – og egen radiokanal

Surroundlyd med multikanals PCM får Arc-eiere gratis. Radiostasjonen koster penger.

forfatter
Publisert 13.11.20 - 15:28

Sonos har kommet med to nyheter på rappen.

For det første: Eiere av lydplanken Sonos Arc kan nå glede seg over at den endelig støtter multikanals PCM. Dette er PCM-lyd i reneste form, akkurat som man er vant til i stereo, men nå altså i multikanals.

Det finnes spilltitler med multikanals PCM, men nesten ingen filmer. Men siden mange mediabokser og noen TV-er kan konvertere Dolby Digital og DTS til multikanals PCM, og Sonos Arc dessverre ikke støtter DTS, så betyr det nå at man endelig har en måte å få surroundlyd fra DTS-titler.

Betalt radiotjeneste

Ikke før har Netflix annonsert at de starter med lineær-TV(!), kommer Sonos etter med sin egen radiostasjon. Forklaringen er at strømming ikke har klart å ta knekken på radio, og i følge Sonos utgjør radiolytting halvparten av all lyttetid på Sonos-plattformen.

Denne kaka vil Sonos ha en del av, når de nå lanserer en ny HD-tjeneste i USA, samt enkelte eksklusive Sonos-radiostasjoner her i Norge.

Sonos Radio HD lanseres til å begynne med i USA og Storbritannia, og tilbyr reklamefri radio i tapsfri CD-kvalitet. Den høyeste kvaliteten på noen radiostrømmetjeneste, i følge Sonos selv. Innholdet blir eksklusivt fra Sonos.

Norge må vente på HD-radio

Sonos Radio HD kommer snart til flere land enn USA og Storbritannia, men ennå ikke Norge. I følge Sonos lytter 8 av 10 nordmenn jevnlig på radio, og 900.000 nordmenn er villig til å betale for spesifikke radiokanaler og -tjenester. Så vi får se.

– Undersøkelsen i Norge tyder på at radio fortsatt har et enormt potensial her til lands. Globalt opplever vi en økning på 40 prosent i lyttetimer fra år til år i de 10 millioner Sonos-hjemmene over hele verden. Videre fortsetter radio å representere 50 prosent av all lyttetid på plattformen, og Sonos Radio er den fjerde mest spilte tjenesten på plattformen, sier Sabrina Krim, nordisk PR-sjef i Sonos.

Bruk Sonos Radio i mellomtiden

Her i Norge har vi et tilbud i form av Sonos Radio, gjennom den nyeste Sonos-appen (S2). Dette er en samling av radiostasjonene vi kjenner fra før, og mange flere. Rettere sagt rundt 60.000 radiokanaler.

Men Sonos har også en rekke reklamefinansierte, eksklusive Sonos-radiostasjoner tilgjengelig på Sonos Radio i Norge. For eksempel Sonos Sound System, som er en sjanger- og humør-basert radiostasjon med musikk håndplukket av Sonos sine folk.

Men om du brenner etter å kaste pengene dine mot en betalt Sonos radiostasjon, må du altså vente.

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Her finner du musikken fra favorittseriene dine Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch
Tidal oppgraderer i dag alle kundene sine til HiFi Premiumkunder får nå CD-kvalitet, mens de eksisterende HiFi-kundene får tilgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighet.
Nå er Apple Music live på PS5 Apples musikktjeneste er nå tilgjengelig på PS5, med videoer i 4K-kvalitet.
“Never Gonna Give You Up” har nå 1 milliard YouTube-visninger Sangen fra 1987 er fortsatt populær, dog av spesielle grunner.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend