Sonos: Nytt surroundlydformat – og egen radiokanal

Surroundlyd med multikanals PCM får Arc-eiere gratis. Radiostasjonen koster penger.
Sonos Radio
Annonse
Annonse
forfatter

Sonos har kommet med to nyheter på rappen.

For det første: Eiere av lydplanken Sonos Arc kan nå glede seg over at den endelig støtter multikanals PCM. Dette er PCM-lyd i reneste form, akkurat som man er vant til i stereo, men nå altså i multikanals.

Det finnes spilltitler med multikanals PCM, men nesten ingen filmer. Men siden mange mediabokser og noen TV-er kan konvertere Dolby Digital og DTS til multikanals PCM, og Sonos Arc dessverre ikke støtter DTS, så betyr det nå at man endelig har en måte å få surroundlyd fra DTS-titler.

Betalt radiotjeneste

Ikke før har Netflix annonsert at de starter med lineær-TV(!), kommer Sonos etter med sin egen radiostasjon. Forklaringen er at strømming ikke har klart å ta knekken på radio, og i følge Sonos utgjør radiolytting halvparten av all lyttetid på Sonos-plattformen.

Denne kaka vil Sonos ha en del av, når de nå lanserer en ny HD-tjeneste i USA, samt enkelte eksklusive Sonos-radiostasjoner her i Norge.

Annonse

Sonos Radio HD lanseres til å begynne med i USA og Storbritannia, og tilbyr reklamefri radio i tapsfri CD-kvalitet. Den høyeste kvaliteten på noen radiostrømmetjeneste, i følge Sonos selv. Innholdet blir eksklusivt fra Sonos.

Norge må vente på HD-radio

Sonos Radio HD kommer snart til flere land enn USA og Storbritannia, men ennå ikke Norge. I følge Sonos lytter 8 av 10 nordmenn jevnlig på radio, og 900.000 nordmenn er villig til å betale for spesifikke radiokanaler og -tjenester. Så vi får se.

– Undersøkelsen i Norge tyder på at radio fortsatt har et enormt potensial her til lands. Globalt opplever vi en økning på 40 prosent i lyttetimer fra år til år i de 10 millioner Sonos-hjemmene over hele verden. Videre fortsetter radio å representere 50 prosent av all lyttetid på plattformen, og Sonos Radio er den fjerde mest spilte tjenesten på plattformen, sier Sabrina Krim, nordisk PR-sjef i Sonos.

Bruk Sonos Radio i mellomtiden

Her i Norge har vi et tilbud i form av Sonos Radio, gjennom den nyeste Sonos-appen (S2). Dette er en samling av radiostasjonene vi kjenner fra før, og mange flere. Rettere sagt rundt 60.000 radiokanaler.

Men Sonos har også en rekke reklamefinansierte, eksklusive Sonos-radiostasjoner tilgjengelig på Sonos Radio i Norge. For eksempel Sonos Sound System, som er en sjanger- og humør-basert radiostasjon med musikk håndplukket av Sonos sine folk.

Annonse

Men om du brenner etter å kaste pengene dine mot en betalt Sonos radiostasjon, må du altså vente.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.