TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Slik hører du Netflix-musikken på Spotify

Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.

forfatter
Publisert 30.05.22 - 15:48

Har du fått tittelsangen fra favorittserien din på hjernen, men sliter med å finne den igjen? Nå finnes det håp! Spotify har siden 2021 hatt et globalt samarbeid med Netflix, som samler musikken fra serier og filmer under en felles «hub». Denne er nå oppdatert med nytt nordisk innhold, med spillelister basert på de mest populære Netflix-seriene.

Spotify Netflix Snabba Cash
Musikken fra den svenske serien Snabba Cash er nå lett tilgjengelig under Netflix-sjangeren i Spotify. (Skjermdump fra webversjonen av Spotify)

Populær musikk

Det å bli assosiert med en bestemt film eller serie kan gi et betydelig «boost» for artister. Etter at den svenske Netflix-serien Snabba Cash ble sluppet tilbake 2021, fikk lydsporet FÖRSENT av 1.Cuz og Greekazo en solid økning(hele 893 prosent om man ser på antall avspillinger). Låten Revolution av Elias fra 2015, økte med hele 13 500 prosent etter å ha blitt brukt i serien Young Royals i 2021.

– Noen av de mest kjente låtene fra vår tid har blitt ikoniske gjennom TV-serier. En Netflix-suksess merkes tydelig hos Spotify da fansen søker seg til og lytter til låtene fra deres favoritter. På bakgrunn av dette forenkler vi nå opplevelsen med en dedikert hub for alle som elsker TV-serier og musikken fra dem, sier Amanda Waldås, Consumer Marketing Manager Nordics, i Spotify.

Slik finner du låtene fra seriene

Musikkinnholdet fra Netflix-seriene finner du enkelt via denne linken, alternativt ved å taste inn «Netflix» i søkefeltet under Sjangre og temaer. Dette tar deg videre til Netflix-huben med offisielle spillelister, podcaster og originale film-soundtrack. Spotify forteller i en pressemelding at flere låter og mer innhold vil legges til i månedene som kommer.

Pssst! Hvis du i tillegg lurer på hvor du kan finne musikken fra populære HBO-serier som Game of Thrones, anbefaler vi å sjekke ut spillelistene på HBOs verifiserte brukerkonto.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde