TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Slik hører du Netflix-musikken på Spotify

Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.

forfatter
Publisert 30.05.22 - 15:48

Har du fått tittelsangen fra favorittserien din på hjernen, men sliter med å finne den igjen? Nå finnes det håp! Spotify har siden 2021 hatt et globalt samarbeid med Netflix, som samler musikken fra serier og filmer under en felles «hub». Denne er nå oppdatert med nytt nordisk innhold, med spillelister basert på de mest populære Netflix-seriene.

Spotify Netflix Snabba Cash
Musikken fra den svenske serien Snabba Cash er nå lett tilgjengelig under Netflix-sjangeren i Spotify. (Skjermdump fra webversjonen av Spotify)

Populær musikk

Det å bli assosiert med en bestemt film eller serie kan gi et betydelig «boost» for artister. Etter at den svenske Netflix-serien Snabba Cash ble sluppet tilbake 2021, fikk lydsporet FÖRSENT av 1.Cuz og Greekazo en solid økning(hele 893 prosent om man ser på antall avspillinger). Låten Revolution av Elias fra 2015, økte med hele 13 500 prosent etter å ha blitt brukt i serien Young Royals i 2021.

– Noen av de mest kjente låtene fra vår tid har blitt ikoniske gjennom TV-serier. En Netflix-suksess merkes tydelig hos Spotify da fansen søker seg til og lytter til låtene fra deres favoritter. På bakgrunn av dette forenkler vi nå opplevelsen med en dedikert hub for alle som elsker TV-serier og musikken fra dem, sier Amanda Waldås, Consumer Marketing Manager Nordics, i Spotify.

Slik finner du låtene fra seriene

Musikkinnholdet fra Netflix-seriene finner du enkelt via denne linken, alternativt ved å taste inn «Netflix» i søkefeltet under Sjangre og temaer. Dette tar deg videre til Netflix-huben med offisielle spillelister, podcaster og originale film-soundtrack. Spotify forteller i en pressemelding at flere låter og mer innhold vil legges til i månedene som kommer.

Pssst! Hvis du i tillegg lurer på hvor du kan finne musikken fra populære HBO-serier som Game of Thrones, anbefaler vi å sjekke ut spillelistene på HBOs verifiserte brukerkonto.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
"Dark Side of the Moon" skaper regnbuebråk Noen mener Pink Floyd har blitt "woke" for å inkludere fargene som alltid har vært der.
Roland-piano med høyttalerdroner Roland Corporation feirer sitt 50-års jubileum ved å lage et vilt konseptklaver med innebygd 14-kanals lyd - og fire svevende høyttalere!
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
Følg Lyd & Bilde