Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Elvis gjør comeback i Las Vegas – på verdens største LED-skjerm

KING SIZE har premiere i The Sphere denne helgen.

Skrevet av / 27.09.23 - 12:00
Elvis gjør comeback i Las Vegas – på verdens største LED-skjerm

Fredag 29. september blir en merkedato i «Sin City»: Da åpner nemlig The Sphere dørene for publikum aller første gang. Lyd & Bilde har tidligere skrevet om den gigantiske LED-kula, som forventes å bli en av de største underholdningsscenene i Vegas.


Milliardprosjektet innvies denne helgen ved at U2 holder åpningskonsert, men det har også blitt laget en ny «immersive» video-presentasjon, som gir honnør til Elvis Presley.

KING SIZE er angivelig den største videokollasjen som noen gang er laget, som vil vises på den enorme, omsluttende LED-skjermen med 16K oppløsning, som dekker veggene innvendig i The Sphere.

Les også The Sphere: Verdens største LED-skjerm - midt i Las Vegas Denne kulerunde LED-bygningen er også utstyrt med hele 164.000 surroundhøyttalere. Slå den!

KING SIZE av Marco Brambilla

KING SIZE tar for seg Elvis – kongen av rock’n’roll – og hans liv, karriere og død i Las Vegas. Samtidig reflekterer den over kultur, kapitalisme, «The American Dream»,  og konsekvensene av utviklingen innen kunstig intelligens

Videomaterialet er laget av kunstneren Marco Brambilla, som er kjent for å ta i bruk digitale bildeteknologier og kunstig intelligens i sine komplekse videoinstallasjoner.

For å bringe Elvis «tilbake til live» på skjermen, har Brambilla brukt maskinlæring til å behandle over 12000 filmprøver(inkludert de 33 filmene Elvis spilte i) – og resultatet er en miks av eksisterende og KI-genererte videoklipp.

Presentasjonen skal inneholde 1000 individuelle filmklipp, og CGI/datagrafikk ble brukt til å lage 3D-versjoner av ulike objekter og legge til lag på lag med detaljer.

Marco Brambilla står blant annet også bak video-verket Heaven’s Gate som tar et skråblikk på Hollywoods glamour. (Foto: Marco Brambilla Studio)

Premiere 29. september

KING SIZE åpner i Sphere, Las Vegas 29. september, og vil vises frem til 16. desember. Arrangørene og produsenten er naturlig nok tilbakeholdne med videomateriale så tett opp mot premieren – men de har i alle fall delt en video-teaser som du kan se under. Så får vi bare tenke oss hvordan dette kan se og høres ut på The Sphere’s enorme LED-skjerm og høyttalersystem…

[vplayer id=’403299′]

Les også Elvis has left the building! Hvem kunne bedre portrettert verdens største (flamboyante) artist, enn den ekstravagante regissøren Baz Luhrmann?
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

En helt vill forsterker

Musical Fidelity utvider Nu-Vista-serien

Roon får ny eier

Nå med forsterker innebygget

Kia EV9: Premium lydanlegg fra Meridian

En forforsterker for de få

JBLs trådløse platespiller er i salg

Lysende lyd

Kraftfull integrert med nettverk

Den kraftigste bærbare i verden?

Lager en siste spesialutgave

Kjære, Ortofon krympet pickupen

0
Scroll to Top