TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Pink Floyd feirer 50 år for Dark Side of the Moon med nyutgivelse

Noen mener Pink Floyd har blitt "woke" for å inkludere fargene som alltid har vært der.

forfatter
Publisert 24.01.23 - 08:00

Bare kort tid etter Pink Floyd annonserte sin 50-årsjubileums nyutgivelse av mesterverket The Dark Side of the Moon, har en debatt herjet i sosiale medier, om hvorvidt bandet har blitt «woke».

Bandet delte nylig en oppdatert utgave av albumets grafiske design, som de blant annet hadde satt som sitt offisielle profilbilde på Facebook. Som del av den nye grafikken ser man tallet 50, hvor regnbuens farger fyller 0-en.

Konservative misforståelser

Konservative mennesker har nå tatt til orde for at Pink Floyd har blitt «woke», som i utgangspunktet er et engelsk nyord som beskriver en samlebetegnelse på å være årvåken mot diskriminering, det være seg sexistiskrasistisk, sosialt eller annen krenkende forskjellsbehandling. I det siste blir ordet likevel ofte sagt i negative ordlag, spesielt fra høyresiden.

Dark Side original
Slik ser det originale coveret ut, til Pink Floyds Dark Side of the Moon.

Den samme høyresiden får nå så hatten passer, ved å fare opp om et element som har vært på albumcoveret hele tiden. Tydeligvis har ikke alle fått med seg at «regnbuen» alltid har vært der. Originalcoveret har nemlig en illustrasjon av en stråle av hvitt lys som brytes gjennom et pyramideformet prisme, hvorpå lyset deles inn i regnbuens farger på den andre siden.

Den samme prismen ser man på det nye coveret, da med tallet 50 i seg. Og med de nevnte regnbuefargene i 0-en.

Kommentarer om Dark Side of the Moon

At noen fans ser det nye bildet som en støttende uttalelse til LGBTQ+-bevegelsen får stå for deres regning. Men gøy er det likevel!

«Fjern regnbuen, dere ser bare dumme ut.»

«Hva er det der, Pink Floyd, for en skam.»

«Fra nå av hører jeg ikke lenger på dette bandet …»

«Har dere blitt woke med regnbuer?»

Dette er noen av kommentarene til Pink Floyds nye grafikk.

Pink Floyd comments
Skjermdump av Pink Floyds Facebook-side.

Det er selvsagt ikke mangel på motkommentarer fra støttende Pink Floyd-fans. Det er bare ikke like gøy å sitere, men om du har litt tid til overs kan du jo lese kommentarene til bildet selv.

Pink Floyd Dark Side 50th- scaled
Boksutgaven av det nye albumet er tilgjengelig fra 24. mars. Foto: Pink Floyd

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Roland-piano med høyttalerdroner Roland Corporation feirer sitt 50-års jubileum ved å lage et vilt konseptklaver med innebygd 14-kanals lyd - og fire svevende høyttalere!
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Følg Lyd & Bilde