Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Lyden av Volvo

Gratis lydfiler for DJ-er og lydprodusenter.

Skrevet av / 08.12.23 - 11:00
Lyden av Volvo
Sært? Javisst. Men samtidig er det ganske kult, hvert fall for kreative entusiaster som ser verdien i å kunne bruke lyder fra Volvo-modeller.
Her får man ikke motorlyder eller skrapelyder fra bomgiring, med ett unntak er lydene tatt opp fra produksjonen av Volvos elbiler, som EX30 og C40, og lydene kan lastes ned vederlagsfritt og brukes av hvem som helst.
Det er den svenske lyddesigneren Martin Åberg som har tatt opp lydene fra bilene, og produksjonshallene hos Volvo. De 153 lydfilene kan lastes ned fra et soundboard laget av programvareselskapet Klevgränd.
Foto: Volvo
Poenget er å inspirere DJ-er og lyd-entusiaster til å bruke lyder av Volvo-biler i låter og mikser, og det er litt av hvert å ta av i lydbiblioteket.
Der finner man et stort utvalg ulike lyder fra bilfabrikken i Torslanda, klikklyder fra setebelter og selvsagt lyden av bilhorn.
For de som har vokst opp med Volvo, er kanskje lydene Martin Åberg tok opp fra en Volvo 242 DL, de kuleste. Blant annet den karakteristiske lyden av håndbrekket i 242-en som dras til. En 242 DL fra 1975, for de som måtte lure. Det eneste året den ble levert med B20-motoren.
Volvo 242 DL. Foto. Volvo USA.
– Jeg ble veldig gira av ideen om å samarbeid med Volvo Cars på et lydprosjekt. For en som er så glad i å skape lyd og stemninger var det et stort privilegium å besøke Volvo på Torslanda og fordype meg i deres lydbilde, sier Martin Åberg, i en pressemelding fra Volvo Cars.
Les også Volvo EX30 vist fram Se bildene av Volvos nye baby.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top