Search
Generic filters

Jay-Z kjøper Wimp!

Den verdenskjente rap-artisten vi gi 464 millioner svenske kroner for den norskutviklede musikktjenesten.

Den norske musikktjenesten Wimp har slått seg opp både her hjemme, og utenlands under navnet Tidal. Et av konkurransefortrinnene til Spotify-konkurrenten har vært muligheten til å strømme musikk i CD-kvalitet. Lyd & Bilde kåret premium-tjenesten Wimp Hi-Fi til Årets lydprodukt i 2013.
Tidals internasjonale debut har ikke gått upåaktet hen, og vekket stor oppmerksomhet innen musikkindustrien.

Jay-Z vil kjøpe Wimp
Nå har det kommet et bud på det norsk-svenske strømmeselskapet, og det fra uventet hold: Project Panther Bidco, et selskap eid av den amerikanske rap-artisten Jay-Z har lagt inn et bud på 464 millioner svenke kroner for svenske Aspiro, eieren av Wimp, melder Dagens Næringsliv. Aspiro uavhengige budkomité har anbefalt sine eiere å godta budet, skriver avisen. Mediekonsernet Schibsted eier 3/4 av aksjene i Aspiro.

I en pressemelding forteller WiMPs økonomidirektør Trond Berger at firmaet mangler økonomiske muskler for å kunne ekspandere, og at en sterk og dedikert eier vil gjøre det mulig for WiMP å utnytte sitt vekstpotensial.

667x334xJay-ZZ.jpg.pagespeed.ic.VSvdFQ0iK0

Jay-Z behøver ingen videre introduksjon for de fleste musikkfans: Den amerikanske rap-mogulen, hvis egentlige navn er Shawn Corey Carter, er en kjent plateprodusent og forretningsmann, med en formue på rundt 500 millioner dollar. Foruten plateselskapet Roc-A-Fella Records eier han også NBA-laget Brooklyn Nets, sportsbar-konseptet 40-40 Club, og champagnemerket Ace of Spades. Han er også gift med sangeren Beyoncé Knowles.

Salget av Wimp og Aspiro kommer et halvt år etter at Apple kjøpte Beats Audio, eid hip-hop produsent Dr. Dre, for 3 milliarder dollar.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.