Jay-Z kjøper Wimp!

Den verdenskjente rap-artisten vi gi 464 millioner svenske kroner for den norskutviklede musikktjenesten.
forfatter

Den norske musikktjenesten Wimp har slått seg opp både her hjemme, og utenlands under navnet Tidal. Et av konkurransefortrinnene til Spotify-konkurrenten har vært muligheten til å strømme musikk i CD-kvalitet. Lyd & Bilde kåret premium-tjenesten Wimp Hi-Fi til Årets lydprodukt i 2013.
Tidals internasjonale debut har ikke gått upåaktet hen, og vekket stor oppmerksomhet innen musikkindustrien.

Jay-Z vil kjøpe Wimp
Nå har det kommet et bud på det norsk-svenske strømmeselskapet, og det fra uventet hold: Project Panther Bidco, et selskap eid av den amerikanske rap-artisten Jay-Z har lagt inn et bud på 464 millioner svenke kroner for svenske Aspiro, eieren av Wimp, melder Dagens Næringsliv. Aspiro uavhengige budkomité har anbefalt sine eiere å godta budet, skriver avisen. Mediekonsernet Schibsted eier 3/4 av aksjene i Aspiro.

I en pressemelding forteller WiMPs økonomidirektør Trond Berger at firmaet mangler økonomiske muskler for å kunne ekspandere, og at en sterk og dedikert eier vil gjøre det mulig for WiMP å utnytte sitt vekstpotensial.

667x334xJay-ZZ.jpg.pagespeed.ic.VSvdFQ0iK0

Jay-Z behøver ingen videre introduksjon for de fleste musikkfans: Den amerikanske rap-mogulen, hvis egentlige navn er Shawn Corey Carter, er en kjent plateprodusent og forretningsmann, med en formue på rundt 500 millioner dollar. Foruten plateselskapet Roc-A-Fella Records eier han også NBA-laget Brooklyn Nets, sportsbar-konseptet 40-40 Club, og champagnemerket Ace of Spades. Han er også gift med sangeren Beyoncé Knowles.

Salget av Wimp og Aspiro kommer et halvt år etter at Apple kjøpte Beats Audio, eid hip-hop produsent Dr. Dre, for 3 milliarder dollar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.