Search
Generic filters

Google Music og Movies nå i Norge

Vil ta opp kampen med Spotify, Wimp og iTunes.

Googles musikk- og filmtjeneste, som er en del av Google Play-butikken, lanseras nå også i Skandinavia.

Med en gratiskonto på Google Play Music kan man laste opp inntil 20 000 av sine egne låter (fra iTunes eller Windows Media Player-biblioteket, eller en mappe med musikfiler) og lytte til dem fra en nettleser eller Android/iOS mobiler og nettbrett. Man kan også markere låter man vil lytte til uten internetoppkobling.

google music standard eller all access

Med abonnementet All Access får man tilgang til millioner av låter, og du kan lage din egen «radiostasjon» som spiller en miks basert på en låt eller artist. Du får også tilgang til anbefalte spillelister fra Googles egne musikleksperter. All Access har en gratis introduksjon første måned, deretter koster det 99 kroner i måneden (akkurat nå 79 kroner).

google music player

I filmbutikken Google Play Movies kan man leie eller kjøpe filmer som man siden kan se på i nettleser, nettbrett og mobil. Også her er det mulig å titte offline. Leiefilmer skal ligge på rundt 29-39 kroner stykket, mens det vil koste fra ca 79-139 kroner å kjøpe filmene. Leier man en film, har man en måned på å starte å se den, og 48 timer på å se ferdig en påbegynt film.

google movies store

Filmtilbudet fungerer dermed ganske likt som vi kjenner det fra iTunes fungerar, mens musikkbutikken fungerer ganske annerledes. Her er det altså tilgangen til egen, opplastet musikk som er gratis, mens det koster penger å få tilgang til radiostasjoner. Filmbutikken er selvfølgelig ekstra interessant for dem som har skaffet seg en Google Chromecast for å kunne strømme innhold trådløst direkte til TV-en.

play.google.com

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.