Nyhet

Er du Pink Floyd-fan? Nå kan du dele hjerneaktiviteten din med Dolby

Dolby vil måle hjerneaktiviteten din mens du lytter til Pink Floyd...

Skrevet av / 12.09.23 - 15:00
Er du Pink Floyd-fan? Nå kan du dele hjerneaktiviteten din med Dolby

Hvordan reagerer hjernen din på Pink Floyds «The Great Gig in the Sky» når den mikses i Dolby Atmos surroundlyd? We’re about to find out …

I år markeres 50-årsjubileet for Pink Floyds album Dark Side of the Moon, og i den forbindelse vil Dolby foreta et aldri så lite eksperiment – på hjernene våre! 100 deltakere inviteres til London for å lytte til Dolby Atmos-miksen av låta The Great Gig in the Sky, opprinnelig skrevet av keyboardist Richard Wright.

Skanner hjerneaktiviteten din mens du lytter

Ved hjelp av EEG-teknologi fra nevroteknologiselskapet Emotiv Inc., vil de fange opp nevral aktivitet, som gir et øyeblikksbilde av hvordan sinnet vårt reagerer på sangen. Hjernefangsten vil ta
omtrent en halvtime å fullføre, og den kombinerte hjerneaktiviteten fra de 100 deltakerne vil så brukes til en visualisert, storskala produksjon som skal vises offentlig på arrangementet «Brainstorms» senere i år.

Slik deltar du

De som er interessert i å delta kan melde seg på ved å besøke hjemmesiden til The Brainstorms Project. 100 utvalgte
kandidater vil bli bedt om å delta på en dag mellom 2.-6. oktober. Det står ikke noe om reisen er inkludert, så man må nok være forberedt på å betale flyturen selv. Bonusen er at man får besøke Dolbys hovedkvarter i Soho, London.

Slik skannes hjerneaktiviteten mens man lytter, ved hjelp av EEG-sensorer. (Foto: Dolby)

Hver deltaker vil motta en oppsummerende rapport og visualisering av deres egen unike hjernerespons som kunst, produsert av The Brainstorms Project. Arrangørene Dolby og Pollen understreker at alle data vil anonymiseres og brukes utelukkende til Brainstorms-prosjektet med deltakernes underskrevne
samtykke.

«Brainstorms: The Great Gig in the Sky» vil bli presentert og åpen for publikum et sted i London senere i år. Vi regner med å høre mer fra Dolby etter hvert –  så får vi se om dette hjerne-eksperimentet resulterer i mer hodebry på lydfronten i fremtiden!

Les også Mer Atmos-lyd fra Dolby Dolby tok oss med til London og Abbey Road for å høre hva fremtiden kan bringe av spennende lydopplevelser til hjemmekino, hodetelefoner – og ikke minst bil!
Les også Hva er Dolby Atmos FlexConnect? Dolby Atmos FlexConnect kommer til TCLs TV-modeller i 2024 – men hva er det?
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Scroll to Top