Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bloomberg: Apple vil betale mer for Dolby Atmos-innspillinger neste år

Artister som spiller inn musikken sin i Dolby Atmos kan tjene mer penger i fremtiden, hevder Bloomberg.

Skrevet av / 13.12.23 - 12:24
Bloomberg: Apple vil betale mer for Dolby Atmos-innspillinger neste år

Apple vil motivere artister og plateselskaper til å produsere mer musikk med surroundlyd, også kjent som romtilpasset lyd eller Spatial Audio. Dette melder Bloomberg i en nyhetsartikkel som siterer anonyme kilder.

Musikk i Dolby Atmos surroundformat, også kjent som Immersive eller Spatial Audio, blir stadig mer utbredt. For eksempel er Ed Sheerans nye singel Magical spilt inn i Dolby Atmos og tilgjengelig på Apple Music med romtilpasset lyd.

 

Kan påvirke flere musikere til å mikse i Dolby Atmos

Ifølge avisens kilder planlegger Apple å «legge ekstra vekt» på musikk som er mikset i Dolby Atmos format fra begynnelsen av neste år. Det kan for eksempel innebære en bedre plassering i strømmetjenesten Apple Music(spillelister etc.), som igjen vil utløse høyere royalty-utbetalinger til artistene det gjelder.

Apple og Dolby Laboratories har allerede et tett samarbeid på lydsiden: Spatial Audio teknologien er mer eller mindre basert på Dolby Atmos-formatet, og store deler av Apple Music-katalogen er tilgjengelig med romtilpasset lyd – både nyinnspillinger og remiksede klassikere.  og mer skal det altså bli, ifølge Bloombergs kilder.

Faktisk skal det ikke en gang være nødvendig at publikum velger Atmos-versjonen av en sang, for at artistene skal få ekstra gevinst: Det skal være nok at sangen tilbys i formatet, hevdes det. Disse insentivene kan oppmuntre artister og musikkprodusenter til å levere både ny og gammel musikk med Atmos.

Les også Ny app for Apple TV går live i dag Samler alt av TV-innhold på ett sted, med et nytt grensesnitt som lover å heve seeropplevelsen.

Vil selge flere produkter med Dolby Atmos ombord

Apple gjør nok ikke dette av ren veldedighet(!) eller sympati med musikere, men håper nok først og fremst at dette vil friste flere lyttere til å abonnere på Apple Music, og oppgradere til surroundlyd-kompatible hodetelefoner og høyttalere.

Airpods hodetelefoner og HomePod-høyttalere støtter som kjent musikk i Dolby Atmos, og det samme gjør konkurrenten Sonos Era 300 som ble lansert i vår. Dessuten vises Apple Music Live-konserter på Apple TV+ med Dolby Atmos-lyd og video i HDR-format.

Stadig flere produkter hevder å støtte Dolby Atmos i en eller annen form, men som våre tester har vist, kan det være stor forskjell på lydkvaliteten:

Les også Vi tester rimelige lydplanker Seks ferske lydplanker – klarer noen å vippe Sonos av tronen? Vi har testet seks lydplanker, hvor subwoofer enten er inkludert eller tilleggsutstyr.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top