Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Apple Music får Lossless Audio

Apple Music kommer nå med Spatial Audio med Dolby Atmos og leverer Lossless Audio på all musikk. Den nye lydkvaliteten kommer til Apple Music’s abonnenter i juni uten ekstra kostnad.

Skrevet av / 18.05.21 - 13:50
Apple Music får Lossless Audio

Tidligere på dagen i går dukket det opp en rekke troverdige rykter om at Apple ville komme med en oppgradering av streaming-tjenesten Apple Music med lyd i lossless- og hi-res lossless-kvalitet. Og bare få timer senere bekreftet Apple den gode nyheten med en offisiell pressemelding.

Flerdimensjonell lyd

I tillegg til den offisielle introduksjonen av Lossless Audio, så kommer Musikk-streamingtjenesten også til å støtte såkalt Spatial Audio med Dolby Atmos.

Spatial Audio gir kunstnere muligheten til å skape fordypende lydopplevelser til sine fans med ekte flerdimensjonell lyd og klarhet, skriver Apple og fortsetter:

Dolby Atmos er en revolusjonerende lydopplevelse som gjør det mulig for kunstnere å mikse musikk, slik at lyden kommer fra hele veien rundt og over lytteren. Som standard spiller Apple Music automatisk av Dolby Atmos-spor alle AirPods- og Beats-hodetelefoner med H1- eller W1-chip samt de innebygde høyttalerne i de nyeste versjonene av iPhone, iPad og Mac. Apple Music legger stadig til nye Dolby Atmos-spor og kuraterer en rekke spesielle Dolby Atmos-spillelister for å hjelpe lyttere med å finne musikken de elsker. I tillegg vil album som er tilgjengelige i Dolby Atmos ha en badge på detaljsiden.

Lossless Audio og Spatial Audio kommer til Apple Music i juni. (Foto: Apple)

Lossless Audio

Og som tidligere nevnt kommer Apple Music nå med støtte av Lossless Audio. Og det gjelder alle de 75 millioner sangene i katalogen!

Formatet er ALAC (Apple Lossless Audio Codec), og under innstillinger i Musikk-appen kan brukerne velge forskjellige oppløsninger til forskjellige forbindelser slik som mobil, Wi-Fi eller til nedlastning. Apple Music Lossless-nivået starter på CD-kvalitet, som er 16 bit ved 44,1 kHz og går opp til 24 bit bit ved 48 kHz, som også kun kan spilles av på Apples egne enheter.

Til de ekte audiofilene tilbyr Apple Music også Hi-Resolution Lossless helt opptil 24 bit ved 192 kHz.

Pris og tilgjengelighet

Spatial Audio og Lossless Audio blir en del av Apple Music fra begynnelsen av juni. Kun Hi-Resolution Lossless krever ekstra abonnement, mens de andre forbedringene blir en del av alle eksisterende abonnementer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Forbedrer flaggskipet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Scroll to Top