TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

CES 2021: Lag din egen musikk med 360-lyd fra Sony

Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.

forfatter
Publisert 12.01.21 - 10:22

Sonys lydformat 360 Reality Audio fungerer sammen med et stereo musikksignal, for å skape en omsluttende boble av lyd rundt lytteren, fra helt vanlige hodetelefoner. Det finnes blant annet et utvalg 360-musikk på Tidal og Deezer.

Sony 360 Reality Audio logo

360 Reality Audio Creative Suite

Formatet har ikke lyktes å få helt fotfeste, men nå ønsker Sony å gjøre det enklere for uavhengige musikere og produsenter å presentere sin musikk i 360 grader. Sammen med Virtual Sonics har Sony utviklet en ny programvare for å lage musikk og annet innhold med 360 graders objektbasert surroundlyd. Programmet heter 360 Reality Audio Creative Suite, og skal gjøre det lettere å lage 360 Reality Audio-innhold for artister og lydprodusenter.

Det er en plugin som fungerer med din eksisterende arbeidsstasjon. Enten du bruker Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas, skal plugin-en altså fungere. Virtual Sonics lanserer programvaren i slutten av januar, via datterselskapet Audio Features.

Les også Den nye kongen av støydemping Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.

Strøm innholdet på nettet

I tillegg til plugin-en lanserer Sony og Music.com, distribuert av The Orchard, programmet Creators’ Program. Dette gjør det mulig å lage 360 Reality Audio-innhold ved først å bruke å bruke 360 Reality Audio Creative Suite, og deretter strømme sitt eget innhold ut på internett.

Se videoen under om hvordan Grammy-vinner Keith Harris produserer og endrer musikken ved å bruke 360 Reality Audio Creative Suite. Og husk å bruke hodetelefoner!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde