Nyhet

CES 2021: Lag din egen musikk med 360-lyd fra Sony

Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.

Skrevet av / 12.01.21 - 10:22
CES 2021: Lag din egen musikk med 360-lyd fra Sony

Sonys lydformat 360 Reality Audio fungerer sammen med et stereo musikksignal, for å skape en omsluttende boble av lyd rundt lytteren, fra helt vanlige hodetelefoner. Det finnes blant annet et utvalg 360-musikk på Tidal og Deezer.

Sony 360 Reality Audio logo

360 Reality Audio Creative Suite

Formatet har ikke lyktes å få helt fotfeste, men nå ønsker Sony å gjøre det enklere for uavhengige musikere og produsenter å presentere sin musikk i 360 grader. Sammen med Virtual Sonics har Sony utviklet en ny programvare for å lage musikk og annet innhold med 360 graders objektbasert surroundlyd. Programmet heter 360 Reality Audio Creative Suite, og skal gjøre det lettere å lage 360 Reality Audio-innhold for artister og lydprodusenter.

Det er en plugin som fungerer med din eksisterende arbeidsstasjon. Enten du bruker Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas, skal plugin-en altså fungere. Virtual Sonics lanserer programvaren i slutten av januar, via datterselskapet Audio Features.

Les også Den nye kongen av støydemping Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.

Strøm innholdet på nettet

I tillegg til plugin-en lanserer Sony og Music.com, distribuert av The Orchard, programmet Creators’ Program. Dette gjør det mulig å lage 360 Reality Audio-innhold ved først å bruke å bruke 360 Reality Audio Creative Suite, og deretter strømme sitt eget innhold ut på internett.

Se videoen under om hvordan Grammy-vinner Keith Harris produserer og endrer musikken ved å bruke 360 Reality Audio Creative Suite. Og husk å bruke hodetelefoner!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top