Nyhet

CES 2021: Lag din egen musikk med 360-lyd fra Sony

Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Sony WH-1000XM4 360 Reality Audio
forfatter

Sonys lydformat 360 Reality Audio fungerer sammen med et stereo musikksignal, for å skape en omsluttende boble av lyd rundt lytteren, fra helt vanlige hodetelefoner. Det finnes blant annet et utvalg 360-musikk på Tidal og Deezer.

Sony 360 Reality Audio logo

360 Reality Audio Creative Suite

Formatet har ikke lyktes å få helt fotfeste, men nå ønsker Sony å gjøre det enklere for uavhengige musikere og produsenter å presentere sin musikk i 360 grader. Sammen med Virtual Sonics har Sony utviklet en ny programvare for å lage musikk og annet innhold med 360 graders objektbasert surroundlyd. Programmet heter 360 Reality Audio Creative Suite, og skal gjøre det lettere å lage 360 Reality Audio-innhold for artister og lydprodusenter.

Det er en plugin som fungerer med din eksisterende arbeidsstasjon. Enten du bruker Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas, skal plugin-en altså fungere. Virtual Sonics lanserer programvaren i slutten av januar, via datterselskapet Audio Features.

Den nye kongen av støydemping Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.

Strøm innholdet på nettet

I tillegg til plugin-en lanserer Sony og Music.com, distribuert av The Orchard, programmet Creators’ Program. Dette gjør det mulig å lage 360 Reality Audio-innhold ved først å bruke å bruke 360 Reality Audio Creative Suite, og deretter strømme sitt eget innhold ut på internett.

Se videoen under om hvordan Grammy-vinner Keith Harris produserer og endrer musikken ved å bruke 360 Reality Audio Creative Suite. Og husk å bruke hodetelefoner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.