CES 2021: Lag din egen musikk med 360-lyd fra Sony

Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Sony WH-1000XM4 360 Reality Audio
Annonse
Annonse
forfatter

Sonys lydformat 360 Reality Audio fungerer sammen med et stereo musikksignal, for å skape en omsluttende boble av lyd rundt lytteren, fra helt vanlige hodetelefoner. Det finnes blant annet et utvalg 360-musikk på Tidal og Deezer.

Sony 360 Reality Audio logo

360 Reality Audio Creative Suite

Formatet har ikke lyktes å få helt fotfeste, men nå ønsker Sony å gjøre det enklere for uavhengige musikere og produsenter å presentere sin musikk i 360 grader. Sammen med Virtual Sonics har Sony utviklet en ny programvare for å lage musikk og annet innhold med 360 graders objektbasert surroundlyd. Programmet heter 360 Reality Audio Creative Suite, og skal gjøre det lettere å lage 360 Reality Audio-innhold for artister og lydprodusenter.

Det er en plugin som fungerer med din eksisterende arbeidsstasjon. Enten du bruker Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas, skal plugin-en altså fungere. Virtual Sonics lanserer programvaren i slutten av januar, via datterselskapet Audio Features.

Les også
Den nye kongen av støydemping Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.

Strøm innholdet på nettet

I tillegg til plugin-en lanserer Sony og Music.com, distribuert av The Orchard, programmet Creators’ Program. Dette gjør det mulig å lage 360 Reality Audio-innhold ved først å bruke å bruke 360 Reality Audio Creative Suite, og deretter strømme sitt eget innhold ut på internett.

Se videoen under om hvordan Grammy-vinner Keith Harris produserer og endrer musikken ved å bruke 360 Reality Audio Creative Suite. Og husk å bruke hodetelefoner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?