Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi rykker forbi Apple

Xiaomi inntar andreplassen på det globale smarttelefon-marked for første gang.

Skrevet av / 19.07.21 - 19:54
Xiaomi rykker forbi Apple

En ny rapport om det globale smarttelefon-markedet fra analyseinstituttet Canalys kom i forrige uke med særdeles gode nyheter for den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi.

Selskapet, som nå er i ferd med å etablere seg på det nordiske med spennende toppmobiler som Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra og Mi 11 Lite, inntar nå andreplassen som verdens nest største leverandør av smarttelefoner

Les også Xiaomi overgår Huawei Det kinesiske firmaet solgte mer enn 10 millioner premium-mobiler i løpet av 2020, som utgjør en stigning på 28%.

Samsung er fortsatt størst med en markedsandel på 19% i andre kvartal av 2021, men Xiaomi har opplevd en vanvittig stor vekst på 83% i forhold til samme periode i 2020 og kan nå skryte av en global markedsssandel på 17% etterfulgt av Apple, som er på tredjeplass med en markedsandel på 14%.

Xiaomi har vokst med 50% på det viktige europeiske markedet, mens veksten i verdensdeler som Afrika og Sør Amerika har vært hhv. 150% og 300%.

Foto: Canalys)

Xiaomis globale ekspansjon har sammen med et økt fokus på tilstedeværelse i salgskanaler innenfor detaljhandel vært en viktig drivkraft for å hjelpe virksomheten med å bli den nest største produsenten av smarttelefoner, skriver Xiaomi selv i en pressemelding.

Les også Derfor feilet Huawei Jeg er ikke overrasket over at Huawei stor sett har forsvunnet fra det nordiske mobilmarkedet. Det er det som skjer når man ikke prioriterer brukeren først.

En annen kinesisk produsent, Huawei, er helt forsvunnet fra den globale topp 5. Fjerde- og femteplass er nå inntatt av to andre kinesiske mobilmerker, nemlig Oppo og Vivo.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top