Nyhet

Xiaomi rykker forbi Apple

Xiaomi inntar andreplassen på det globale smarttelefon-marked for første gang.
forfatter

En ny rapport om det globale smarttelefon-markedet fra analyseinstituttet Canalys kom i forrige uke med særdeles gode nyheter for den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi.

Selskapet, som nå er i ferd med å etablere seg på det nordiske med spennende toppmobiler som Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra og Mi 11 Lite, inntar nå andreplassen som verdens nest største leverandør av smarttelefoner

Xiaomi overgår Huawei Det kinesiske firmaet solgte mer enn 10 millioner premium-mobiler i løpet av 2020, som utgjør en stigning på 28%.

Samsung er fortsatt størst med en markedsandel på 19% i andre kvartal av 2021, men Xiaomi har opplevd en vanvittig stor vekst på 83% i forhold til samme periode i 2020 og kan nå skryte av en global markedsssandel på 17% etterfulgt av Apple, som er på tredjeplass med en markedsandel på 14%.

Xiaomi har vokst med 50% på det viktige europeiske markedet, mens veksten i verdensdeler som Afrika og Sør Amerika har vært hhv. 150% og 300%.

Foto: Canalys)

Xiaomis globale ekspansjon har sammen med et økt fokus på tilstedeværelse i salgskanaler innenfor detaljhandel vært en viktig drivkraft for å hjelpe virksomheten med å bli den nest største produsenten av smarttelefoner, skriver Xiaomi selv i en pressemelding.

En annen kinesisk produsent, Huawei, er helt forsvunnet fra den globale topp 5. Fjerde- og femteplass er nå inntatt av to andre kinesiske mobilmerker, nemlig Oppo og Vivo.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.