Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi og Leica samarbeider om mobilkameraer

Det nye Xiaomi x Leica Optical Institute vil forske på fremtidens mobilkameraer.

Skrevet av / 21.02.24 - 09:27
Xiaomi og Leica samarbeider om mobilkameraer

I dag har de fleste mobilprodusenter en eller annen form for samarbeid med tradisjonelle kameraprodusenter. Og det er ingen hemmelighet at Xiaomi samarbeidet med tyske Leica. Vi var til stede hos Leica i forbindelse med lanseringen. Samarbeidet ser ut til å fungere godt, for nå tar selskapene det neste store skrittet.

Les også Er Xiaomi 13 Pro god nok til video? Betyr partnerskapet med Leica at Xiaomi 13 Pro også er god på video? Vi har satt den på prøve

Xiaomi og Leica Camera AF etablerer nå Xiaomi x Leica Optical Institte, hvor de i fellesskap vil forske på alt fra komponenter til programvare og brukergrensesnitt. Mer spesifikt gjelder det disse fire områdene:

  • Utvikling av ultrapresise optiske linser i små formfaktor
  • Oppnå best mulig ytelse for datastyrt fotografering.
  • Opprettholde de strengeste optiske standardene for linser.
  • Forskning og bruk av den nyeste optoelektroniske teknologien.

Og dette er ikke noe smått prosjekt. I Beijing er det planlagt tre ulike laboratorier på til sammen 2 644 kvadratmeter med et team på over 200 eksperter. De skal fokusere på kameramaskinvare, bildebehandling, objektiver og subjektiv evaluering av bildekvalitet.

Xiaomi 14 Ultra

Det første produktet som bygger videre på målene som er satt, er Xiaomi 14 Ultra, som lanseres på Mobile World Congress i Barcelona senere denne måneden.

Les også Stor lekkasje avslører alt om den nye toppmobilen Den kinesiske produsenten planlegger å lansere Xiaomi 14 Ultra med avansert Leica-kamera på helgens Mobile World Congress i Barcelona.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top