Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nesten alle detaljer om Xiaomi 14 Ultra har lekket ut før lansering

Den kinesiske produsenten planlegger å lansere Xiaomi 14 Ultra med avansert Leica-kamera på helgens Mobile World Congress i Barcelona.

Skrevet av / 19.02.24 - 15:18
Nesten alle detaljer om Xiaomi 14 Ultra har lekket ut før lansering

Lanseringen av Xiaomi 14 Ultra er planlagt til nå på søndag, men en europeisk forhandler har ifølge Winfuture.de ved et uhell lekket en rekke detaljer om den kommende smarttelefonen, som er resultatet av et samarbeid med den anerkjente tyske kameraprodusenten Leica.

Kameramobilen får et design som er inspirert av klassiske kameralementer. Xiaomi 14 Ultra får en fremtredende kameramodul på baksiden, samt et helt flatt bakpanel, avslører lekkede bilder (først publisert på på mysmartprice.com d. 14. februar).

Les også Xiaomi har lyttet til kritikken Et viktig skritt i den riktige retningen. Her er mye gjort riktig, og ikke så mye gjort feil.

Mobilen lanseres i svart og hvit med aluminiumsramme. Vekten blir ca. 220 gram, mens tykkelsen blir 9,2 mm.

Xiaomi 14 Ultra beholder den store 6,73-tommers AMOLED-skjermen fra forgjengeren, og i likhet med Samsung Galaxy S24 Ultra får den en helt flat skjerm. Videre skal skjermen angivelig ha en oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz, en oppløsning på 3200 x 1440 piksler, HDR10+-støtte og en imponerende maksimal lysstyrke på opptil 3000 nits under visse forhold.

Xiaomi 14 Ultra
Xiaomi 14 Ultra kommer i to farger. Svart …

4 x 50 megapiksler

Men det er uten tvil kameraet som er høydepunktet! På baksiden finner vi fire 50-megapikslers sensorer for henholdsvis vidvinkel- og ultravidvinkelopptak, samt zoomopptak med 3,2 eller 5 ganger optisk forstørrelse.

Xiaomi 14 Ultra forventes også å kunne ta opp 8K-video med opptil 24 bilder per sekund, 4K-video med opptil 60 bilder per sekund og slowmotion-videoer i FHD-oppløsning med hele 1920 bilder per sekund!

Ytelse

Mobilen drives av en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-prosessor kombinert med 16 GB LPDDR5X RAM og 512 GB UFS 4.0-lagring.

Batteriet på 5 300 mAh støtter 90 W hurtiglading og 50 W trådløs lading.

Xiaomi 14 Ultra
… og hvit.

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi 14 Ultra lanseres offisielt på søndag i Barcelona under Mobile World Congress. L&B Home kommer til å være til stede under lanseringen, og der vil vi forhåpentligvis kunne fortelle mer om pris og tilgjengelighet.

Xiaomi 14 Ultra
Vekten vil være ca. 220 gram, mens mobilen vil ha en tykkelse på 9,2 mm.

I skrivende stund vet vi bare at ryktene nevner en pris i Frankrike på 1 499 euro, noe som tilsvarer i underkant av 17.000 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top