TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Disse smarttelefonene får ny Snapdragon 888 prosessor

Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.

forfatter
Publisert 02.12.20 - 15:40

I år foregikk det virtuelt, men likevel hadde Qualcomms toppsjef Cristiano Amon viktige nyheter å presentere da han i går holdt sin keynote-presentasjon i forbindelse med årets Snapdragon Tech Summit.

Her kunne han nemlig vise fram Qualcomms kommende Snapdragon 888-prosessor som blir chipprodusentens absolutte flaggskipsprodukt i 2021.

Qualcomms toppsjef, Cristiano Amon, presenterte i går selskapets nye Snapdragon 888-prosessor. (Foto: Qualcomm)

De aller fleste produsenter av Android-mobiler baserer sine smarttelefoner på Qualcomms prosessor, og derfor gir Qualcomms nyeste teknologi oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss av neste års toppmobiler.

Som sine forgjengere Snapdragon 855 og Snapdragon 865 er den nye Snapdragon 888 ikke bare en CPU, men et helt «System-on-a-Chip» (SoC). Det betyr at prosessoren består av flere forskjellige komponenter, herunder et integrert 5G-modem, Qualcomm X60, som støtter sub-6GHz og mmWave 5G med nedlastningshastigheter på opptil 7,5 Gbps!

youtu.be/3vX5g3iLE48

 

Med Snapdragon 888 får neste års smarttelefoner også kraftig forbedrede gaming-funksjoner, bl.a. raskere grafikkytelse med en bildehastighet på 144 fps, likt som prosessoren kommer med forbedret kunstig intelligens, som f.eks. skal forbedre mobilens kameraer, herunder bilder tatt i mørke omgivelser.

Snapdragon 888 er ikke bare en CPU, men et helt «System-on-a-Chip» (SoC). (Foto: Qualcomm)

Her er produsentene som vil bruke Snapdragon 888

Qualcomms fortalte også hvilke mobilprodusenter som allerede har planer om å basere sine beste smarttelefoner på den nye Snapdragon 888-plattformen.

Blant dem finner man Asus, Black Shark, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi og ZTE. I tillegg vil Motorola og Oppo bruke X-versjonen av den nye prosessoren i kommende produkter.

Selv om Samsung ikke ble nevnt ved navn i forbindelse med presentasjonen, så forventes det også at Snapdragon 888 vil være motoren i den kommende Galaxy S21 på utvalgte markeder.

Hele gårsdagens keynote fra Snapdragon Tech Summit kan du se her:

youtu.be/meaCeLmPS7c

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde