Disse smarttelefonene får ny Snapdragon 888 prosessor

Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Annonse
Annonse
forfatter

I år foregikk det virtuelt, men likevel hadde Qualcomms toppsjef Cristiano Amon viktige nyheter å presentere da han i går holdt sin keynote-presentasjon i forbindelse med årets Snapdragon Tech Summit.

Her kunne han nemlig vise fram Qualcomms kommende Snapdragon 888-prosessor som blir chipprodusentens absolutte flaggskipsprodukt i 2021.

Qualcomms toppsjef, Cristiano Amon, presenterte i går selskapets nye Snapdragon 888-prosessor. (Foto: Qualcomm)

De aller fleste produsenter av Android-mobiler baserer sine smarttelefoner på Qualcomms prosessor, og derfor gir Qualcomms nyeste teknologi oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss av neste års toppmobiler.

Som sine forgjengere Snapdragon 855 og Snapdragon 865 er den nye Snapdragon 888 ikke bare en CPU, men et helt «System-on-a-Chip» (SoC). Det betyr at prosessoren består av flere forskjellige komponenter, herunder et integrert 5G-modem, Qualcomm X60, som støtter sub-6GHz og mmWave 5G med nedlastningshastigheter på opptil 7,5 Gbps!

 

Med Snapdragon 888 får neste års smarttelefoner også kraftig forbedrede gaming-funksjoner, bl.a. raskere grafikkytelse med en bildehastighet på 144 fps, likt som prosessoren kommer med forbedret kunstig intelligens, som f.eks. skal forbedre mobilens kameraer, herunder bilder tatt i mørke omgivelser.

Snapdragon 888 er ikke bare en CPU, men et helt «System-on-a-Chip» (SoC). (Foto: Qualcomm)

Her er produsentene som vil bruke Snapdragon 888

Qualcomms fortalte også hvilke mobilprodusenter som allerede har planer om å basere sine beste smarttelefoner på den nye Snapdragon 888-plattformen.

Blant dem finner man Asus, Black Shark, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi og ZTE. I tillegg vil Motorola og Oppo bruke X-versjonen av den nye prosessoren i kommende produkter.

Selv om Samsung ikke ble nevnt ved navn i forbindelse med presentasjonen, så forventes det også at Snapdragon 888 vil være motoren i den kommende Galaxy S21 på utvalgte markeder.

Hele gårsdagens keynote fra Snapdragon Tech Summit kan du se her: