Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi 12-serien lansert i Norge

Telefonene kan kjøpes fra d. 21. april. Se de norske prisene her.

Skrevet av / 01.04.22 - 14:35
Xiaomi 12-serien lansert i Norge

Xiaomi har lansert sin nye 12-serie i flere omganger. Først like før nyttår, da  Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro ble annonsert på det kinesiske hjemmemarkedet. Og så for et par uker siden, hvor Xiaomi holdt en virtuell lansering for hele det europeiske markedet, og senest i går hvor den kinesiske mobilprodusenten hadde invitert journalister fra de nordiske landene samt fra Sentral- og Øst-Europa til Wien for å se de nye mobilene.

Og her fikk vi vite at begge de nye modellene – både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro – blir lansert på det nordiske markedet. Telefonene vil kunne forhåndsbestilles fra d. 6. april, mens de vil kunne kjøpes i butikkene fra d. 21. april.

Les også Xiaomi med lynrask lading Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produsert en mobiltelefon som gir oss flaggskipfornemmelser til en rimelig pris. Og den lynraske ladingen er revolusjonerende.

En kraftig prosessor

Begge telefonene er drevet av Qualcomms nyeste og mest avanserte prosessorarkitektur med 4nm teknologi – Snapdragon 8 Gen 1 (samme prosesoor som sitter i bl.a. Motorola Edge 30 Pro og OnePlus 10 Pro). Sammenlignet med den forrige generasjonen, økes den grafiske ytelsen med 30 prosent og energieffektiviteten med 25 prosent, lover Xiaomi.

Xiaomi 12 Pro har dessuten 120W HyperCharge som i labtester har kunnet lade det 4600 mAh store batteriet til 100% på kun 18 minutter.

Xiaomi 12 Pro
Både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro fås i fargene svart, lilla og blå. (Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi 12 har 67W oppladningskapasitet til det 4500 mAh store batteriet. Begge telefonene støtter 50W trådløs lading.

Lover skarpe bilder

Hovedkameraet i Xiaomi 12 Pro og Xiaomi 12 består av et kamerahus med tre objektiver, hvor begge modellene har vidvinkelkamera på 50 Mp med støtte for 8K video.

I Xiaomi 12 Pro er alle de tre objektivene på 50 Mp, mens Sony IMX707-sensoren skal gi mobilkameraet større evne til å fange lys og farger, samt rask fokuseringshastighet.

Utover hovedkameraet har Xiaomi 12 Pro et ultravidvinkelkamera og et teleobjektiv.

Xiaomi 12’s hovedkamera suppleres av et 13 Mp ultravidvinkelkamera samt et 5 Mp telemakroobjektiv.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi hadde invitert journalister fra de nordiske landene samt fra Sentral- og Øst- Europa til Wien for å se de nye mobilene i Xiaomi 12-serien. (Foto: Peter Gotschalk)

Begge mobilene kommer med AMOLED-skjerm, som bl.a. støtter Dolby Vision og HDR+ og er beskyttet av Gorilla Glass Victus.

Skjermen på Xiaomi 12 Pro måler 6,73″ og kommer med WQHD+-oppløsning (3200 x 1440), mens Xiaomi 12 må nøye seg med 6,28″ og FHD+-oppløsning (2400 x 1080). Begge de nye mobilene har en oppdateringsfrekvens på 129 Hz.

Pris og tilgjengelighet

Som nevnt kan mobilene kjøpes fra 21. april.

Prisen for Xiaomi 12 med 8 GB RAM og 256 GB lagring blir 8.490 kroner, mens Xiaomi 12 Pro med 12 GB RAM og 256 GB lagring koster 10.990 kroner.

Begge modellene kommer i fargene svart, lilla og blå.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top