TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Xiaomi 12-serien lansert i Norge

Telefonene kan kjøpes fra d. 21. april. Se de norske prisene her.

forfatter
Publisert 01.04.22 - 14:35

Xiaomi har lansert sin nye 12-serie i flere omganger. Først like før nyttår, da  Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro ble annonsert på det kinesiske hjemmemarkedet. Og så for et par uker siden, hvor Xiaomi holdt en virtuell lansering for hele det europeiske markedet, og senest i går hvor den kinesiske mobilprodusenten hadde invitert journalister fra de nordiske landene samt fra Sentral- og Øst-Europa til Wien for å se de nye mobilene.

Og her fikk vi vite at begge de nye modellene – både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro – blir lansert på det nordiske markedet. Telefonene vil kunne forhåndsbestilles fra d. 6. april, mens de vil kunne kjøpes i butikkene fra d. 21. april.

Les også Xiaomi med lynrask lading Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produsert en mobiltelefon som gir oss flaggskipfornemmelser til en rimelig pris. Og den lynraske ladingen er revolusjonerende.
Xiaomi 11T Pro

En kraftig prosessor

Begge telefonene er drevet av Qualcomms nyeste og mest avanserte prosessorarkitektur med 4nm teknologi – Snapdragon 8 Gen 1 (samme prosesoor som sitter i bl.a. Motorola Edge 30 Pro og OnePlus 10 Pro). Sammenlignet med den forrige generasjonen, økes den grafiske ytelsen med 30 prosent og energieffektiviteten med 25 prosent, lover Xiaomi.

Xiaomi 12 Pro har dessuten 120W HyperCharge som i labtester har kunnet lade det 4600 mAh store batteriet til 100% på kun 18 minutter.

Xiaomi 12 Pro
Både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro fås i fargene svart, lilla og blå. (Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi 12 har 67W oppladningskapasitet til det 4500 mAh store batteriet. Begge telefonene støtter 50W trådløs lading.

Lover skarpe bilder

Hovedkameraet i Xiaomi 12 Pro og Xiaomi 12 består av et kamerahus med tre objektiver, hvor begge modellene har vidvinkelkamera på 50 Mp med støtte for 8K video.

I Xiaomi 12 Pro er alle de tre objektivene på 50 Mp, mens Sony IMX707-sensoren skal gi mobilkameraet større evne til å fange lys og farger, samt rask fokuseringshastighet.

Utover hovedkameraet har Xiaomi 12 Pro et ultravidvinkelkamera og et teleobjektiv.

Xiaomi 12’s hovedkamera suppleres av et 13 Mp ultravidvinkelkamera samt et 5 Mp telemakroobjektiv.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi hadde invitert journalister fra de nordiske landene samt fra Sentral- og Øst- Europa til Wien for å se de nye mobilene i Xiaomi 12-serien. (Foto: Peter Gotschalk)

Begge mobilene kommer med AMOLED-skjerm, som bl.a. støtter Dolby Vision og HDR+ og er beskyttet av Gorilla Glass Victus.

Skjermen på Xiaomi 12 Pro måler 6,73″ og kommer med WQHD+-oppløsning (3200 x 1440), mens Xiaomi 12 må nøye seg med 6,28″ og FHD+-oppløsning (2400 x 1080). Begge de nye mobilene har en oppdateringsfrekvens på 129 Hz.

Pris og tilgjengelighet

Som nevnt kan mobilene kjøpes fra 21. april.

Prisen for Xiaomi 12 med 8 GB RAM og 256 GB lagring blir 8.490 kroner, mens Xiaomi 12 Pro med 12 GB RAM og 256 GB lagring koster 10.990 kroner.

Begge modellene kommer i fargene svart, lilla og blå.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde