Xiaomi 12 blir den første smarttelefonen med Snapdragon 8 Gen 1
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomi 12 blir den første smarttelefonen med Snapdragon 8 Gen 1

Den kinesiske mobilprodusenten gjentar suksessen fra i fjor, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smarttelefonen på markedet med Snapdragon 888

forfatter
Publisert 02.12.21 - 08:50

Qualcomm er på vei med en ny mobilprosessor ved navnet Snapdragon 8 Gen 1.

I forhold til Qualcomms aktuelle toppmodell, Snapdragon 888, har Snapdragon 8 Gen 1 blitt oppgradert over hele linjen. Chippens nye Kryo CPU har en høytytende Arm Cortex-X2 kjerne, som leverer 20% raskere samlet ytelse, samtidig som den er 30% mer energieffektiv enn forgjengeren.

Den nye integrerte Adreno GPU-en har 30% raskere grafikk med en strømbesparelse på 25%. Snapdragon 8 Gen 1 kommer også med en ny AI-motor, som skal kunne gi fire ganger så effektiv kunstig intelligens og maskinlæring sammenlignet med Snapdragon 888.

Videre kommer andre funksjoner som Snapdragon Sight, som forbedrer mobilkameraet ved hjelp av en ny 18-bit bildesignalprosessor, som er i stand til 8K-video i HDR i realtid. Samt det integrerte Qualcomm X65 5G-modemet, som tilbyr teoretiske 5G-hastigheter på opptil 10 Gbps, i tillegg til å støtte både standalone og non-standalone 5G (sub-6GHz og mmWave 5G).

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12

Alt dette og mer blir en del av den kommende Xiaomi 12, som kan bli lansert på det kinesiske hjemmemarkedet allerede innen jul. Det skriver Android Authority.

Les også Ny mobil overtar den kinesiske keisertronen Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Xiaomi Mi 11

I fjor var den kinesiske mobilprodusenten først på markedet med en smarttelefon basert på Snapdragon 888 – nemlig den kritikerroste Xiaomi Mi 11 – og nå tyder mye på at kineserne er i stand til å gjenta suksessen med Snapdragon 8 Gen 1.

I hvert fall har kineserne annonsert på Twitter, at selskapet er klar med en «World Debut» av Snapdragon 8 Gen 1, når de lanserer den kommende flaggskipsmodellen Xiaomi 12.

Android Authority gjetter også at det kan skje så tidlig som 12. desember, mens vi nok må vente til over nyttår for en europeisk modell av Xiaomi 12.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekstremt for de ekstreme Med solenergilading, safirglass og titan er Enduro 2 lagd for lange trengingsturer i tøffe miljø.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend