Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi 12 blir den første smarttelefonen med Snapdragon 8 Gen 1

Den kinesiske mobilprodusenten gjentar suksessen fra i fjor, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smarttelefonen på markedet med Snapdragon 888

Skrevet av / 02.12.21 - 08:50
Xiaomi 12 blir den første smarttelefonen med Snapdragon 8 Gen 1

Qualcomm er på vei med en ny mobilprosessor ved navnet Snapdragon 8 Gen 1.

I forhold til Qualcomms aktuelle toppmodell, Snapdragon 888, har Snapdragon 8 Gen 1 blitt oppgradert over hele linjen. Chippens nye Kryo CPU har en høytytende Arm Cortex-X2 kjerne, som leverer 20% raskere samlet ytelse, samtidig som den er 30% mer energieffektiv enn forgjengeren.

Den nye integrerte Adreno GPU-en har 30% raskere grafikk med en strømbesparelse på 25%. Snapdragon 8 Gen 1 kommer også med en ny AI-motor, som skal kunne gi fire ganger så effektiv kunstig intelligens og maskinlæring sammenlignet med Snapdragon 888.

Videre kommer andre funksjoner som Snapdragon Sight, som forbedrer mobilkameraet ved hjelp av en ny 18-bit bildesignalprosessor, som er i stand til 8K-video i HDR i realtid. Samt det integrerte Qualcomm X65 5G-modemet, som tilbyr teoretiske 5G-hastigheter på opptil 10 Gbps, i tillegg til å støtte både standalone og non-standalone 5G (sub-6GHz og mmWave 5G).

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12

Alt dette og mer blir en del av den kommende Xiaomi 12, som kan bli lansert på det kinesiske hjemmemarkedet allerede innen jul. Det skriver Android Authority.

Les også Ny mobil overtar den kinesiske keisertronen Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.

I fjor var den kinesiske mobilprodusenten først på markedet med en smarttelefon basert på Snapdragon 888 – nemlig den kritikerroste Xiaomi Mi 11 – og nå tyder mye på at kineserne er i stand til å gjenta suksessen med Snapdragon 8 Gen 1.

I hvert fall har kineserne annonsert på Twitter, at selskapet er klar med en “World Debut” av Snapdragon 8 Gen 1, når de lanserer den kommende flaggskipsmodellen Xiaomi 12.

Android Authority gjetter også at det kan skje så tidlig som 12. desember, mens vi nok må vente til over nyttår for en europeisk modell av Xiaomi 12.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top