TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Utvikling av nye iPhone-modeller rammes av kinesisk korona-politikk

Minst én iPhone 14-modell er tre uker forsinket på grunn av kinesisk COVID-19-nedstenging.

forfatter
Publisert 25.05.22 - 17:17

Utviklingen av minst én ny iPhone 14-modell er tre uker bak skjema i forhold til tidsplanen, det på grunn av kinesiske korona-nedstengelser. Det skriver Nikkei Asia.

Kina har holdt fast på en veldig streng korona-politikk – selv flere år etter at COVID-19-pandemien begynte – og det har bl.a. bettydd at millionbyen Shanghai mer eller mindre ble totalt nedstengt i slutten av mars. Dette er restriksjoner som i skrivende stund er i ferd med å bli lettet igjen, men i følge mediets kilder har det hatt massiv påvirkning på forsyningskjedene.

«Det er en utfordring å innhente den tapte tiden. Apples og deres leverandører jobber døgnet rundt for å få fart igjen på utviklingen,» sier en kilde hos en av Apples leverandører til Nikkei Asia. Han legger til at åpningen av Shanghai går «ganske sakte».

Apple har angivelig bedt leverandørene om å fremskynde produktutviklingen for å hente inn tiden som har gått tapt, da forsinkelser har påvirket produksjonsplanen, noe som vil påvirke de første produksjonsmengdene av iPhone 14-serien.

Les også Korona stopper iPhone-produksjon På grunn av korona-utbrudd settes all produksjon ut av drift på midlertidig basis.
foxconn TOP

Inntil videre vet man ikke hvilken av modellene som er direkte berørt av forsinkelsene, forårsaket av korona-nedstengelsen.

Ifølge Nikkeis kilder skal alle de fire iPhone 14-modellene fortsatt være i utviklingsfasen, den såkalte Engineering Verification Test (EVT). Vanligvis er alle nye iPhone-modeller ferdige med EVT og går videre til den endelige verifikasjonsfasen i slutten av juni.

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde