Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Foxconn stenger fabrikker i Shenzhen

På grunn av korona-utbrudd settes all produksjon ut av drift på midlertidig basis.

Skrevet av / 15.03.22 - 14:11
Foxconn stenger fabrikker i Shenzhen

Det kan nok hende at vi ser på Covid-19 som et endt kapittel i Norge. I hvert fall er ikke sykdommen lenger definert som samfunnskritisk.

Men i Kina, hvor man siden begynnelsen av korona-pandemien har kjørt nulltoleranse-politikk på smitte, begynner bakdelene ved ZeroCovid-policy’en å vise seg.

Bl.a. i Hong Kong eksploderer smitten, og spesielt mange eldre mennesker havner på sykehuset, fordi de ikke har fått vaksinen. Vaksinene har nemlig ikke hatt så høy prioritet, da myndighetene i stedet har satset på å holde smitten ute av byen.

Omikron-varianten er nemlig så smittsom at selv kinesernes strenge korona-politikk ikke kan stoppe spredningen.

Les også Redd for korona? Hør mer på musikk Forskning: Ingenting fungerer bedre enn musikk mot koronaangst.

Også i Shenzhen, som er nabobyen til Hong Kong stiger smittetallet, noe som har fått kinesiske myndigheter til å delvis lukke millionbyen.

Det rammer virksomheten Foxconn, som bl.a. er kjent for å eie fabrikker som produserer Apples iPhone og andre produkter. Det skriver Reuters.

Myndightene har bedt lokalbefolkningen om å holde seg innendørs og har innført en ordning med massetestning for å begrense spredningen av viruset. Som følge av nedstengelsen vil Foxconn innstille sine aktiviteter inntil videre, men virksomheten har opplyst at de har backup-planer på plass for å håndtere eventuelle forsinkelser.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Innebygd dashcam i Pixel?

Nye Garmin-hjelpemidler for jakt

Bedre hjerteovervåking med Galaxy Watch

Skap video og musikk på iPaden din

Ny Sony toppmobil til innholdsskapere

Hele tre nye dingser fra Google!

Scroll to Top