TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Foxconn stenger fabrikker i Shenzhen

På grunn av korona-utbrudd settes all produksjon ut av drift på midlertidig basis.

forfatter
Publisert 15.03.22 - 14:11

Det kan nok hende at vi ser på Covid-19 som et endt kapittel i Norge. I hvert fall er ikke sykdommen lenger definert som samfunnskritisk.

Men i Kina, hvor man siden begynnelsen av korona-pandemien har kjørt nulltoleranse-politikk på smitte, begynner bakdelene ved ZeroCovid-policy’en å vise seg.

Bl.a. i Hong Kong eksploderer smitten, og spesielt mange eldre mennesker havner på sykehuset, fordi de ikke har fått vaksinen. Vaksinene har nemlig ikke hatt så høy prioritet, da myndighetene i stedet har satset på å holde smitten ute av byen.

Omikron-varianten er nemlig så smittsom at selv kinesernes strenge korona-politikk ikke kan stoppe spredningen.

Les også Redd for korona? Hør mer på musikk Forskning: Ingenting fungerer bedre enn musikk mot koronaangst.
musikk mot korona

Også i Shenzhen, som er nabobyen til Hong Kong stiger smittetallet, noe som har fått kinesiske myndigheter til å delvis lukke millionbyen.

Det rammer virksomheten Foxconn, som bl.a. er kjent for å eie fabrikker som produserer Apples iPhone og andre produkter. Det skriver Reuters.

Myndightene har bedt lokalbefolkningen om å holde seg innendørs og har innført en ordning med massetestning for å begrense spredningen av viruset. Som følge av nedstengelsen vil Foxconn innstille sine aktiviteter inntil videre, men virksomheten har opplyst at de har backup-planer på plass for å håndtere eventuelle forsinkelser.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde