TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Tre nye Apple-klokker

Som ventet fikk vi se den åttende utgaven av Apple Watch, samt en annen versjon av Apple Watch SE. Og så var det et par ting til...

forfatter
Publisert 07.09.22 - 21:55

Som ventet hadde Apple nye versjoner av Apple Watch og den billigere Apple Watch SE med seg på scenen i Cupertino i kveld. Men ikke bare det, Apple-sjefen Tim Cook hadde enda en ny klokke i skjorteermet. En smartklokke for ekstremsportuttøvere.

Apple Watch Ultra har de samme funksjonene som den vanlige Apple Watch Series 8, som også ble lansert. Men med et hus i titan og tre forskjellige sportsreimer til hhv. løping, klatring og dykking, er den bygget for å tåle ekstreme belastninger. Blant annet temperaturer ned til -20 grader celcius. «Den er også dobbelt så vanntett som tidligere Apple Watch-modeller.» Som sannsynligvis betyr dykking ned til 100 meters dybde, siden Apple Watch Series 7 takler vanndybder på 50 meter. Apple Watch Ultra har også ekstra store knapper, som kan betjenes med hansker på. I tillegg til en stor oransje «action-knapp», som utløser funksjoner som passer til sportsgrenen.

Batterilevetiden er akilleshælen til alle smartklokker. Og det hjelper ikke med to-kanals GPS og ruteveiledning på armen, hvis klokken går tom for strøm før du når basecamp-en. Derfor har Apple Watch Ultra fått et større batteri, som lover 36 timers bruk. Eller opptil 60 timer i sparemodus. Alle utgaver av Apple Watch Ultra har innebygd mobilt nettverk.

Ikke navngivet 25
Det er nå tre utgaver av Apple Watch: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE – og Apple Watch Ultra. (Skjermbilde: Apple)

Apple Watch Ultra koster fra 9.990 kroner og kan bestilles nå. Levering fra 23. september.

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 var den minste overraskende nyheten i kveld. Det var åpenbart at det også i år lanseres en ny versjon av verdens best selgende smartklokke. Elektronikken er selvfølgelig blitt forbedret, og urskiven vises nå konstant (med mindre klokken har gått i sparemodus for å forlenge brukstiden). Men de største nyhetene var innen programvare. Og da særlig helsefunksjonene til klokken. Nå måler den temperaturen hvert femte sekund døgnet rundt. Dette for å gi utvidet helseinformasjon til kvinner om eggløsning og menstruasjonssykluser. I tillegg til å informere om sykdommer som kan avsløres gjennom temperaturendringer i syklusen.

Det er også en ny innebygd aksellerasjonssensor som registrerer opptil 256 G. Den brukes til å registere trafikkulykker og fallulykker, slik at klokken kan tilkalle nødhjelp.

Endelig har det også kommet en ny utgave av Apples begynnermodell, Apple Watch SE, som med en litt lavere pris er beregnet for barn. Eller som Apple sier selv: «De familiemedlemmene som ikke har iPhone enda!»

Apple Watch Series 8 koster fra 4.990 kroner. Apple Watch SE koster fra 3.190 kroner.

Les også Apple Watch blir bedre på trening og helse Snart kan du oppdatere Apple Watch og få bedre funksjonalitet.
Skjermbilde 2022 06 06 kl. 19.44.53

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde