Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Superkule ROG-mobiler

Asus ROG Phone 7 og ROG Phone 7 Ultimate er de kraftigste gamingmobilene noensinne

Skrevet av / 13.04.23 - 19:14
Superkule ROG-mobiler

Våren er her og det er årets gamingmobiler også. Asus har nettopp lansert den syvende generasjonen av sine gaming-telefoner. Og hvis man skal dømme etter Asus’ egne tall og sammenligninger, er Asus ROG Phone 7 og Asus ROG Phone 7 Ultimate de raskeste mobilene til gaming akkurat nå.

Begge modellene er basert på Snapdragon 8 Gen 2, som er den raskeste mobilprosessoren i dag. Vi har imidlertid også sett den i andre toppmodeller, som Samsung Galaxy S23 og Xiaomi 13, som er omtrent like raske, i hvert fall på korte distanser. Men for å flytte grensene enda litt lenger har Asus gitt prosessoren rikelig med rask lagring og minne (opptil 16 GB LPDDR5X RAM og 512 GB UFS 4.0 ROM). Og de har også sørget for ekstra effektiv kjøling.

Les også Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.

Gamingmobilens verste fiende er overoppheting, noe som fører til at prosessoren må bremse ned hastigheten (throttling) for å unngå å kortslutte. Et nytt kjølekammer, der vann veksler mellom væske- og dampform, skal nå kunne senke driftstemperaturen med flere grader.

Ikke-navngivet-6 Ikke-navngivet-8
<
>
Ifølge Asus er ROG Phone 7 litt raskere og litt kjøligere enn de fleste av sine nærmeste konkurrenter (Grafikk: Asus)

Men det blir først skikkelig kult (på flere måter), når man monterer den eksterne AeroActive Cooler 7, som er en kombinasjon av en vifte, et varmeledende peltier-element – og en subwoofer. Kjøleløsningen, som er like smart å se på som den er lommevennlig, forbedrer ifølge Asus varmeavledningen med opptil 20%.

Men gaming handler også om grafikk. Og AMOLED-skjermen på 6,78 tommer har en rekordhøy oppdateringshastighet på 165 Hz og en maksimal lysstyrke på 1500 nits.

Presentasjonen av Asus ROG Phone 7-serien fant sted på en virtuell presentasjon (Foto: Asus)

Når det gjelder lyd, har mobilen to store fremadvendte høyttalere på 12 x 16 mm, noe som faktisk er ganske heftig for en mobiltelefon. Og så har man den nevnte subwooferen i kjøleren, med en størrelse på 13 x 38 mm. Dirac har stått for lydtuning, noe som lover godt for kvaliteten.

Priser og tilgjengelighet

ROG Phone 7 – 12 GB LPDDR5X / 256 GB UFS 4.0 – Phantom Black/Storm White koster 10.999 kroner.
ROG Phone 7 – 16 GB LPDDR5X / 512 GB UFS 4.0 – Phantom Black/Storm White koster 13.499 kroner.
ROG Phone 7 Ultimate – 16 GB LPDDR5X / 512 GB UFS 4.0 med AeroActive Cooler 7 i Storm White koster 15.499 kroner.

ROG Phone 7 og ROG Phone 7 Ultimate kan forhåndsbestilles nå, med levering i uke 18-22.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Innebygd dashcam i Pixel?

Nye Garmin-hjelpemidler for jakt

Bedre hjerteovervåking med Galaxy Watch

Skap video og musikk på iPaden din

Ny Sony toppmobil til innholdsskapere

Hele tre nye dingser fra Google!

Scroll to Top