Stor lekkasje avslører Samsungs kommende Galaxy S21-serie

Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi har tidligere skrevet om Samsungs kommende toppmodell. Så sent som i slutten av oktober kunne vi avsløre de første spesifikasjonene samt CAD-illustrasjoner av den kommende smarttelefonen, som vi på daværende tidspunkt kalte for Samsung Galaxy S30.

Mye tyder på at navnet på Samsungs neste flaggskipsmobil blir Galaxy S21. I hvert fall hvis vi skal tro Androidpolice, som nettopp har skrevet om en stor lekkasje av nesten alle spesifikasjonene for den nye serien av smarttelefoner.

Tilsynelatende kommer Galaxy S21-serien nemlig i tre versjoner – Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – som kommer i fargene Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink samt Phantom Silver og Phantom Black, det gjelder hvert fall for toppmodellene S21+ og S21 Ultra.

Galaxy S21 får en bakside av plastikk, mens Galaxy S20 Ultra får en bakside av hardt glass.

Les også
Svært tidlig lekkasje viser de første bildene av Samsung Galaxy S30 og S30 Ultra Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.

Nye prosessorer, større batterier

Som vanlig kommer Samsungs mobiler med to forskjellige prosessor avhengig av markedet. Det betyr i praksis at amerikanske modeller vil bli utstyrt med etterfølgeren til Qualcomms Snapdragon 865+ prosessor, mens europeiske forbrukere får glede av Samsungs egen Exynos 2100 prosessor.

Annonse

Alle telefonene kommer med 5G og Wi-Fi 6, mens kun Galaxy S21 Ultra kommer med Wi-Fi 6E, som ifølge Samsung skulle være dobbelt så rask som alminnelige Wi-Fi 6.

På batterifronten skjer det ikke så mye i forhold til dette årets Galaxy S20-serie. Galaxy S21 kommer med 4000 mAh batteri, mens Galaxy S21+ utstyres med 4800 mAh, som er 300 mAh mer enn den nåværende Galaxy S20+.

Samsung Galaxy S21 Ultra kommer med 5000 mAh batteri, hevder Androidpolice.

Alle modellene vil som minimum støtte 25 W hurtigladning.

.

Annonse

Samsung Galaxy S21 (Foto: @OnLeaks)

Skjerm og kamera

Alle mobilene i den nye Galaxy S21-serien får skjermer med 120 Hz oppdateringsfrekvens, men kun Galaxy S21 Ultra blir utstyrt med LTPO-teknologi, som gjør oppdateringsfrekvensen dynamisk, slik at den tilpasser seg omstendighetene og virker strømbesparende.

Det er nok en god ide at Galaxy S21 Ultra kommer med en skjerm på hele 6,8″ med WQHD+ oppløsning og en maksimal lysstyrke på 1600 nits.

De to andre mobilene må nøye seg med FHD+ oppløsning og skjermstørrelser på henholdsvis 6,2″ og 6,7″.

Galaxy S21 og S21+ kommer tilsynelatende med stort sett samme kamera som årets modeller – inklusivt en 12 MP primær sensor, 64 MP telelinse og 12 MP ultravidvinkel – mens Galaxy S21 Ultra får et helt nytt kamerasystem i forhold til den aktuelle modellen.

Annonse

S21 Ultra får altså en forbedret utgave av den 108 MP sensoren, som sitter både i Galaxy S20 Ultra og i Galaxy Note 20 Ultra. I tillegg kommer samme 12 MP ultravidvinkelkamera som S21 og S21+. Videre får S21 Ultra hele to telelinser med hhv. 3x og 10x optisk zoom. De to sensorene får dual pixel autofokus samt 130% større piksler, som til sammen skal forbedre Samsungs 100x «Space Zoom».

Ifølge Sammobile planlegger Samsung å lansere Galaxy S21-serien i løpet av januar måned 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.