Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Stor lekkasje av Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6

De nye sammenleggbare Galaxy-modellene får Galaxy AI-funksjoner, og spesielt Z Flip 6 byr på betydelige oppgraderinger.

Skrevet av / 04.07.24 - 14:04
Stor lekkasje av Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6

Enten er Samsung bare ikke flinke til å holde på en hemmelighet, eller så deles informasjon om elektronikkgigantens kommende Galaxy-produkter med vilje før den offisielle Unpacked-lanseringen neste uke.

Faktum er at Samsung er hul som en sil. For bare to dager siden delte vi lekket informasjon om de kommende Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra smartklokkene, og i dag er det turen til de nye sammenleggbare smarttelefonene, Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6.

Den kjente X-brukeren Evan Blass står bak den massive lekkasjen, som består av offisielt markedsføringsmateriale* fra Samsung om de to produktene. Det avslører praktisk talt alle tekniske spesifikasjoner og viktige AI-funksjoner på de to enhetene.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Visuelt vil den nye sammenleggbare flaggskipmodellen se ganske lik sin forgjenger.

Samsung Galaxy Z Fold 6 får IP48-sertifisering for første gang, og tilbyr en viss grad av beskyttelse mot støv. Modellen vil også være slankere enn forgjengeren (Foto: Evan Blass / @evleaks on X)

Den nye telefonen blir imidlertid litt tynnere og bredere, måler 153,5 x 68,1 x 12,1 mm (utfoldet) og veier 239 gram, noe som er 14 gram mindre enn forgjengeren.

Hovedskjermen forblir 7,6″, mens den ytre skjermen vokser litt til 6,3″. Begge skjermene vil ha en oppdateringsfrekvens på 120 Hz og en imponerende lysstyrke på 2600 nits. I likhet med forgjengeren kommer Galaxy Z Fold 6 med et 4 400 mAh batteri, en Snapdragon 8 Gen 3-prosessor, 12 GB RAM og 512 GB innebygd lagringsplass.

På kamerafronten har ikke mye endret seg siden i fjor (eller året før!). Galaxy Z Fold 6 får også tre objektiver: et 50 megapikslers vanlig vidvinkel (f/1.8 med optisk bildestabilisering), et 12 megapikslers ultravidvinkel (f/2.2) og et 10 megapikslers telefoto med 3x optisk zoom. I tillegg er det to selfiekameraer på 10 megapiksler (plassert over den lille frontskjermen) og 4 megapiksler plassert under den sammenleggbare skjermen som et såkalt Under Display Camera, som også er det samme oppsettet som forgjengerne. Den AI-baserte ProVisual Engine, som vi kjenner fra Galaxy S24-serien, vil imidlertid gi forbedret zoomfunksjonalitet, lover Samsung.

Les også AI-begynnelsen er vanskelig Samsung Galaxy S24 Ultra både imponerer og skuffer, men vi gleder oss allerede til Galaxy S25 Ultra, for AI er kommet for å bli.

For første gang siden Fold ble lansert i 2019, har den nye Z Fold 6 fått IP48-sertifisering, noe som betyr at den sammenleggbare mobilen nå tilbyr en viss beskyttelse mot støv og selvfølgelig vanntetthet.

Samsung Galaxy Z Flip 6

Samsungs flipptelefon vil også få den nye IP48-sertifiseringen, og Galaxy Z Flip 6 vil også ha en forsterket aluminiumsramme, og begge skjermene (6,7″ hovedskjerm og 3,4″ frontskjerm) vil være beskyttet av Gorilla Glass Victus 2 som sin forgjenger.

Hovedkameraet på Samsung Galaxy Z Flip 6 vil bli oppgradert til 50 Mp. (Foto: Evan Blass / @evleaks på X)

På noen få viktige områder tilbyr flipptelefonen betydelige forbedringer i forhold til fjorårets modell. I likhet med Z Fold 6 kommer Z Flip 6 med en Snapdragon 8 Gen 3-prosessor og 12 GB RAM, men i tillegg får enheten dampkammerkjøling for å håndtere den økte ytelsen, mens batteriet er oppgradert til 4 000 mAh (fra forgjengerens 3 700 mAh).

Kameraet får også en betydelig oppgradering til en 50 megapikslers hovedsensor, som erstatter forgjengerens 12 megapikslers sensor. I tillegg er 12 megapikslers 123-graders ultravidvinkel som på Galaxy Z Flip 5.

Les også Disse AI-funksjonene kommer til de nye Samsung Galaxy S24-mobilene Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smarttelefoner gjøre ting de aldri har kunnet gjøre før. Få oversikten her.

Galaxy AI

Begge modellene kommer med Galaxy AI-funksjoner, som Samsung introduserte i vinter med Galaxy S24-serien.

(Foto: Evan Blass / @evleaks på X)

En viktig innovasjon som utnytter de to modellenes doble skjermer, er at Live Translation-funksjonen bruker den ytre skjermen til å vise en skriftlig oversettelse av det du sier til den AI-drevne digitale tolken. På denne måten kan samtalepartneren din både lytte til oversettelsen og lese med på skjermen uten å måtte bytte hånd hele tiden.

Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 vil bli offisielt avduket neste onsdag, 10. juli, på et Galaxy Unpacked-arrangement i Paris. L&B Home vil være til stede for å dekke lanseringen.

*Lenker til produktoversikter: Samsung Galaxy Z Fold 6 / Samsung Galaxy Z Flip 6

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Stor lekkasje av Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Budsjettmobil og billig smartklokke fra CMF by Nothing

Google sier farvel til Samsung-brikker

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny lekkasje avslører alt!

Rekordsalg av kommende iPhone takket være Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Stor lekkasje av Samsung Galaxy Watch

Den neste Google Pixel kommer 13. august

Scroll to Top