Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung lanserer Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung kommer med hele tre nettbrett i den nye Galaxy Tab S8-serien.

Skrevet av / 09.02.22 - 16:01
Samsung lanserer Galaxy Tab S8 Ultra

Mens Samsung og Apple kniver om flest solgte smarttelefoner på verdensbasis, er det ingen tvil om at det er Apple som leder på markedet for nettbrett. Apple har med sine forskjellige iPad-modeller over dobbelt så stor markedsandel som nummer to, nemlig Samsung

Men den koreanske elektronikkgiganten har virkelig tatt opp kampen med sin satsing på nettbrett de siste årene, som stadig blir bedre og bedre. Det gjelder f.eks. Galaxy Tab S6 fra 2019, og så klart den absolutte toppmodellen Samsung Galaxy Tab S7+ fra 2020, som vi ga både 6 stjerner og vår spesielle anbefalingen på vår test.

Og nå er Samsung på banen igjen med en ny serie med hele tre nye nettbrett, som de i dag lanserte på det virtuelle Galaxy Unpacked-eventet.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Det mest interessante er den nye Ultra-utgaven av Samsungs nyeste Galaxy Tab S8-nettbrett.

Samsung Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S8-serien består av tre nettbrett med hhv. 11″ skjerm (Tab S8), 12,4″ skjerm (Tab S8+) og 14,6″ skjerm (Tab S8 Ultra). (Foto: Samsung)

Den kommer med en 14,6″ skjerm, som gjør den større enn de fleste laptop-er, og byr på WQXGA+ oppløsning (2960 x 1848). Skjermen er en S-AMOLED og har likt som alle de nye modellene i Galaxy S22-serien en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Men oppdateringsfrekvensen er ikke dynamisk, som på de nye smarttelefonene.

Til gjengjeld har den samme armor alumium-materiale, og den måler kun 5,5″, som gjør den nesten så tynn at man kan skjære seg på den.

Hele verket drives av Android 12 samt Samsungs egen Exynos 2200-prosessor.

Batteriet er på 11200 mAh, og i tillegg til hurtigladning på opptil 45 W støtter Galaxy Tab S8 Ultra også muligheten til å fungere som en slags powerbank, da man kan bruke nettbrettet til å hurtiglade en Samsung Galaxy S22-mobil via USB.

Galaxy Tab S8 Ultra kommer med to kameralinser – 13 MP foran og 6 MP ultravidvinkel på baksiden, 12 + 12 MP ultravidvinkel på forsiden – og fås i forskjellige konfigurasjoner med hhv. 8, 12 og 16 GB RAM samt 128, 256 eller 512 GB lagringsplass, som kan utvides med 1 TB med microSD-kort.

Les også S22 Ultra blir den nye Galaxy Note Samsung Galaxy S22 Ultra setter sammen Galaxy S-serien med den avviklede Galaxy Note.

Samsung Galaxy Tab S8 og S8+

De to mindre modellene i serien har nesten samme konfigurasjon, men annerledes skjerm.

Galaxy Tab S8 kommer med 11″ LTPS-skjerm og WQXGA-oppløsning (2560 x 1600) samt 120 Hz oppdateringsfrekvens. Tab S8+ har en større skjerm, nemlig 12,4″ S-AMOLED og høyere oppløsning på 2800 x 1752 piksler (WQXGA).

Begge nettbrettene har samme kamera på baksiden som Galaxy Tab S8 Ultra, men på forsiden må de nøye seg med én 12 MP ultravidvinkel-linse.

De kommer også med samme Exynos 2200-prosessor samt Android 12 og fås begge i konfigurasjoner med hhv. 8 eller 12 GB RAM og enten 128 eller 256 GB innebygd lagring, som også kan utvides til 1 TB med microSD-kort.

Galaxy Tab S8 har et batteri på 8.000 mAh, mens Galaxy Tab S8+ har 10.090 mAh. Begge støtter 25 W hurtigladning.

Det nye 12 MP ultravidvinkel-frontkamereta i de nye Galaxy Tab S8-modellene sørger for at det er plass til flere personer i bildet, når man snakker med venner, familie eller jobber via Skype, Zoom el. lign. Og funksjonen Auto Framing brukes til å følge den person som snakker. (Foto: Samsung)

Nye triks i likhet med iPad Pro

Likt som Samsungs beste nettbrett fra 2020 kommer hele Galaxy Tab S8-serien med mulighet for 5G, og i denne omgang har de tre nettbrettene også fått Wi-Fi 6E samt Bluetooth 5.2. Tab S8 har en fingeravtrykksleser innebygd i en knapp på siden, mens Tab S8+ og Tab S8 Ultra kommer med fingeravtrykksleser innebygd i skjermen.

Alle tre kommer med S-Pen, og Samsung har også “lånt” en funksjon som vi er kjent med på Apple nyeste iPads.

Det er snakk om funksjonen som Samsung kaller Auto Framing, som Apple-brukere kjenner som Center Stage. Her brukes kunstig intelligens og nettbrettets front-kamera for å følge personen som snakker når man er i en videosamtale.

Hvis man er i midten av bildet blir man fulgt til høyre og vesntre når man beveger seg. Og de tre retningsstyrte mikrofonene samt støydempende teknologi sørger ved hjelp av AI for at samtalepartneren alltid hører hva man sier.

Det ser vi frem til å prøve i praksis.

Collab TabS8
Alle nettbrettene i den nye Galaxy Tab S8-serien støtter i også den såkalte Collaboration View, som kobles mellom Galaxy S22-mobilen og et nettbrett fra Tab S8-serien. Når forbindelsen er etableret kan mobilen brukes som en slags touchpad, da for å navigere i menyer og velge eller justere på diverse funksjoner, alt mens man tegnet på skjermen med sin S-Pen. (Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

Alle de tre produktene i Galaxy Tab S8-serien kan kjøpes fra og med 25. februar.

Samsung Galaxy Tab S8 med kun Wi-Fi samt 7 GB RAM og 128 GB lagring vil koste 8.490 kroner.

Samsung Galaxy Tab S8+ med samme konfigurasjoner fås for 10.490 kroner, mens Samsung Galaxy Tab S8 Ultra i den store utgaven med 5G samt 16 GB RAM og 512 GB lagring koster 17.490 kroner.

Tab S8 og Tab S8+ fås i fargene Graphite, Silver og Pink Gold, mens Tab S8 Ultra kun fås i den mørke Graphite.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top