Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung kommer med klapptelefon

Etter Samsung Galaxy Fold prøver koreanerne nå å brette mobilen den andre veien

Skrevet av / 30.01.20 - 18:43
Samsung kommer med klapptelefon

Samsungs første brettbare mobil, Samsung Galaxy Fold, var ikke langt fra å ende som en katastrofe for den koreanske elektronikkgiganten på grunn av store problemer med den brettbare skjermen. Etter flere forsinkelser kom den ekstremt dyre smarttelefonen endelig på markedet i høsten 2019, men selv om de fleste problemene med skjermen var løst, virket den brettbare mobilen fortsatt litt uferdig, og vi gledet oss i hvert fall til å få fått på Samsungs neste Galaxy Fold-modell.

Utbrettet måler skjermen på Samsung Galaxy Z Flip 6,7″ og er i et veldig avlangt 22:9-format. (Foto: Samsung)

Nå ser det ut til ønsket snart vil bli oppfylt. Eller nesten da. Samsung har nemlig en ny brettbar mobil klar, men det er ikke snakk om Galaxy Fold 2. Nei, navnet blir Samsung Galaxy Z Flip, og hvor Galaxy Fold ble brettet vertikalt som en bok, er Galaxy Z Flip en genuin klappmobil a la Motorola Razr, som ble presentert i fjor – men som fortsatt ikke finnes i butikkene.

Skjermoppløsningen er på 2636 x 1080 piksler. Frontkameraet på 10 Mp er gjemt under skjemen. (Foto: Samsung)

Blir lansert samtidig med Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy Z Flip er egentlig tiltenkt rollen som kaninen som trekkes opp av hatten ved den kommende lanseringen av Samsung Galaxy S20-serien. Men likt som nesten alle spesifikasjonene og en rekke bilder av alle tre Samsung Galaxy S20-modellene allerede er lekket, vet vi nå også stort sett alt som er verdt å vite om Samsungs kommende klappmobil.

Det er tyske WinFuture som kommer med historien og bildene. Hvordan WinFuture har fått tak i den lekkede informasjonen vet vi ikke, men det skal ikke forhindre oss i å videreformidle de viktigste detaljene.

Slik blir Samsung Galaxy Z Flip

Angivelig kommer Samsung til å markedsføre den nye klappmobilen til kjøpesterke og «trendy» kunder. Telefonen skal være spesielt godt egnet til å ta bilder til Instagram, og Samsung betegner selv produktet som «Influencer Ready».

Med bare 183 gram veier Samsung Galaxy Z Flip rundt 20 gram mindre enn Motorola Razr. (Foto: Samsung)

Som andre klappmobiler brettes Galaxy Z Flip horisontalt om sin egen akse, og når skjermen er brettet ut er den i et 22:9-format og har en størrelse på 6,7″. Oppløsningen er 2636 x 1080 piksler, og dermed er skjermen større og har en høyere oppløsning enn den tilsvarende skjermen på Motorola Razr.

Skjermen støtter HDR10+ og selve skjermmaterialet er laget av «Ultra Thin Glass», som skal gi betydelig bedre beskyttelse enn plastfolien fra Samsung Galaxy Fold.

Skærmen støtter HDR10+, og selve skjermmaterialet er laget av «Ultra Thin Glass» (Foto: Samsung)

Under panseret sitter en Snapdragon 855+ med åtte kjerner kombinert med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagringsplass. Klapptelefonen får to primære kameraer hver med 12 MP oppløsning, hvorav det ene kommer med 123-graders ultravidvinkel-linse.

Batteriet er delt i to, men har en samlet kapasitet på 3000 mAh, og telefonen støtter trådløs oppladning.

Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy Z Flip blir basert på Android 10 kombinert med Samsungs eget Samsung One UI 2.0. Den kommer i butikkene allerede den 14. februar til en veiledende utsalgsspris på EUR 1.500, som tilsvarer 15.250 kroner. Altså i samme prisklasse som Motorola Razr, som ikke er tilgjengelig for salg enda.

Selv om man nesten ikke kan se det på bildet, sitter det en S-AMOLED-skjerm på 1,06″ på fronten av Galaxy Z Flip.  (Foto: Samsung)

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 10 med Samsung One UI 2
Skjerm: 6,7″ brettbar 22:9 Dynamic AMOLED, Full HD+ (2636 x 1080) (primær), 1,06″ S-AMOLED (300 x 116) (front)
Prosessor: Snapdragon 855+ octa-core
Minne: 8 GB RAM / 256 GB lagring
Kameraer: 12 Mp f/1.8 + 12 Mp f/2.2 ultravidvinkel (primært) / 10 Mp f/2.4 m. autofokus (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo
Mål og vekt: 167,9 x 73,6 x 6,9 – 7,2 mm (brettet ut), 87,4 x 73,6 x 15,4 – 17,3 mm (klappet sammen) / 183 g
Batteri: 3300 mAh, 15W hurtigladning

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top