Samsung Galaxy S21 FE: Toppmobil til fornuftig pris
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung Galaxy S21 FE: Toppmobil til fornuftig pris

Vi har visst om Samsung Galaxy S21 FE en stund, og nå er den lansert.

forfatter
Publisert 04.01.22 - 03:00

Allerede i midten av desember visste vi ­– takket være lekkasjer – at Samsung var på vei med en rimeligere versjon av sin flaggskipmobil Galaxy S21. Med FE som etterheng på navnet dreier det seg om en såkalt Fan Edition, eller folkemodell, som vi kaller den. Og har du sett, alle lekkasjene stemmer. Ikke overraskende, siden en unboxing-video allerede ble lekket i Sør-Afrika den 29. desember.

Med Fan Edition har man fjernet overflødige funksjoner, men likevel beholdt tre kameraer, 5G og en rask 120 Hz skjerm, som ikke minst gamere vil sette pris på. Og selvsagt det nyeste Android 12 operativsystemet.

Les også Etternøler er best i Galaxy S20-serien Samsung Galaxy S20 FE er tett på å være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.

120 Hz OLED

Som vi visste er den 120 Hz skjermen på 6,4 tommer, og legger seg med det midt imellom Galaxy S21 og S21+, og er som hos sine søsken av typen AMOLED 2X. Nei, vi vet ikke hvorfor den heter 2X, men den har i hvert fall 25 prosent bedre lysstyrke enn tidligere skjermer.

Samsung Galaxy S21 FE colors
Samsung Galaxy S21 FE kommer i fire ulike farger. Foto: Samsung

3 hovedkameraer

Galaxy S21 FE har tre kameraer på baksiden: Et 12 Mp vidvinkel F1.8 hovedkamera, et 12Mp ultravidvinkel F2.2 kamera med 123 graders synsvinkel, og et 8Mp 2.4F telekamera med 30X zoom. I front sitter et 32 Mp selfiekamera.

Batteriet på 4,500 mAh bør holde et par dager med normal bruk, eller en dag med heftigere bruk. Inntil 256 GB lagring er tilgjengelig, da får du også 8 GB RAM. Du kan alternativt velge 128 GB lagring og 6 GB RAM. Hurtiglading skjer med inntil 25W med kabel, mens trådløst gir inntil 15W. Ganske raskt, men ikke spektakulært på noen måte.

Les også Xiaomi 12: Lader som lynet Xiaomi 12 Pro har markedets raskeste lading.
xiaomi-12-3-L&B scaled

Samsung Galaxy S21 kan skreddersys i høy grad, blant annet med oppgraderte widgets, fordi Samsung mener at «en ekte skreddersydd opplevelse er mye mer enn bare utseende og følelse.»

Samsung Galaxy S21 FE: Priser og tilgjengelighet

Samsung Galaxy S21 FE 5G kan kjøpes nå, og koster 8190 kr for 128 GB og 8990 kr for 256 GB versjonen. Fire ulike farger er tilgjengelig: hvit, grafittgrå, olivengrønn og lavendellilla.

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekstremt for de ekstreme Med solenergilading, safirglass og titan er Enduro 2 lagd for lange trengingsturer i tøffe miljø.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend